ACIMIZ ÇOK BÜYÜK
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya'da birçok otel ve rezidans yıkıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımı'ndan 11 voleybolcu ile 4 ampüte futbolcu konakladıkları Kırçuval Oteli'nin yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde forma giyen Eskişehirli Milli Voleybolcu Emincan Kocabaş, takım arkadaşlarıyla konakladığı Kırçuval Oteli'nin yıkılmasıyla enkaz altında kalarak, hayatını kaybetti. ES TV mikrofonlarına konuşan Emincan Kocabaş'ın babası Bülent Kocabaş, oğlunu enkaz altından çıkarmak için çok mücadele ettiklerini söyledi. Depremin ardından eşi ve iki yeğeniyle Malatya'ya gittiklerini anlatan acılı baba Bülent Kocabaş, gördükleri tablo karşısında yıkıldıklarını belirtti. Baba Kocabaş, enkazın başında bir tane bile arama kurtarma ekibinin olmadığını, oğlunun göz göre göre ölüme terk edildiğini ifade etti.

'OĞLUMUN HAYALLERİ BÜYÜKTÜ'
'Oğlumun hayalleri büyüktü' diyen baba Kocabaş, 'Voleybola 11 yaşında başladı. Çıkabileceği en yüksek yere kadar çıktı, milli oldu. Şanlı bayrağımızı göndere dikti. Ama kader kısmet diyoruz artık bilmiyorum. Allah'tan gelene bir şey yapacağımız bir şey yok. Hayalleri daha iyi yaşam şartları, ülkesini daha iyi temsil etmekti. Söyleyecek söz bulamıyorum' diye konuştu.

'OĞLUMU MADENCİLER BULDU'
Madencilerin ve askerin sahaya geç indirildiğinin altını çizen baba Kocabaş, oğlunu üçüncü gün enkazdan madencilerin çıkardığını söyledi. Enkazın başına gittiklerinde hiçbir çalışmanın olmadığını gördüğünü anlatan baba Kocabaş, 'Deprem haberini alır almaz aramamız gereken yerleri aradık. Oğluma ulaşamadım. Saat 10:30 gibi Eskişehir'den hareket ettik. Akşam 21:00 sularında Malatya'ya enkazın başına vardık. Enkazın başına vardığımızda hiçbir çalışma yok. Issız, çocuklar kendi kaderlerine terk edilmiş durumda. Orası öyle olunca hastaneleri dolaştık. Hastanelerde bir kayıt olmadığına dair bilgi alınca tekrar enkazın başına geldik. Orada beklemeye başladık. Sabah 08:00 gibi hareketlenme oldu. Çalışma için başladılar ama yanında sıkıntılı bir bina vardı. Yıkılma tehlikesi vardı. Artçılar da sürekli devam ettiği için çalışmalar pek sağlıklı olmadı. En son 11:30'da bıraktılar çalışmayı. Ertesi gün, üçüncü gün yandaki binanın kontrollü bir şekilde makaslarla kolonları kesilip ters yöne yıkılmasını sağladılar. Üçüncü günden sonra askerimiz ve madencilerimiz sahaya indikten sonra sağlıklı bir çalışma oldu. Ki şükürler olsun benim oğlumu yine madenciler buldu' şeklinde konuştu.

'ORADA ADETA CİNAYET İŞLENDİ'
Malatya'ya ilk gittiklerinde muhatap olacakları devlet yetkilisi bulamadıklarını söyleyen baba Kocabaş, 'Orada resmen bir cinayet işlendi' dedi. Baba Kocabaş, 'Belediye başkanı ortada yok, vali ortada yok. Yani devletten veya hükümetten muhatap olabileceğimiz hiç kimse yok. Koordinasyon eksikliği aşikardı. Askerler, madenciler sahaya erken indirilseydi çok farklı olurdu. Belki ölü sayısı yarı yarıya düşerdi. Canlı kurtulma ihtimalleri çok yüksekti çünkü. Aldığımız haberlere göre oğluma birinci gün saat 10:30 gibi ulaşılmış. Çıkma aşamasına geliyor fakat artçılar olduğu için bırakılıyor. Orada resmen bir cinayet işlendi' dedi.

'MEZAR ETTİLER ÇOCUKLARA'
Oğlunun kaldığı otelin Elazığ depreminde hasar aldığını öğrendiğini söyleyen baba Kocabaş, 'Kaldıkları otelin 2020 yılında Elazığ depreminde ağır hasarlı raporu varmış. Yıkım kararı verilmiş. Ama belediye başkanı mevcut hükümetten. Otelin sahibi mevcut hükümetten meclis üyesi. Ahbap çavuş ilişkisi. Otelin çok güzel içini dışını yaldızlamışlar.O şekilde mezar ettiler çocuklara' diye konuştu.

YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ
Sorumluların ceza alması için yasal süreç başlatacaklarını kaydeden baba Kocabaş, 'Otelin bulunduğu yer Battalgazi Temelli Caddesi kentsel dönüşüme girmiş. Kentsel dönüşüm için başlanmış ama yıkılmamış. Diğer 6 arkadaşının cenazelerine ulaştık. Diğer arkadaşlarının babalarıyla da koordineli şekilde hukuki süreci başlatacağız. Kim sorumluysa ama öncelikle tepeden aşağıya inerek, belediye başkanı, meclis üyeleri, o binaya o kararı verip de uygulamayan kim varsa en alttaki memuruna kadar yasal bir süreç başlatacağız' şeklinde konuştu.

'BELEDİYE SİGORTA YAPMAMIŞ'
Oğluna ve diğer sporculara belediyenin sigorta yapmadığını da anlatan baba Kocabaş, 'Oğlumun ve diğer sporcuların hiçbirinin sigortası yok. Belediye personeli olmalarına rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni temsil ediyorlar. Bunlar voleybolda play-off'a çıkardılar takımı. Çıkardıkları zaman iyi, güzel ama iş öbür tarafa geldiği zaman çocuklara kimse sahip çıkmadı. Bu federasyonla belediye başkanı arasında bir şey. Aynı şekilde federasyona da yasal süreç başlatacağız' ifadelerini kullandı.