HER MEVSİM KULLANILMALI
Uzman Optisyen Murat Destici güneş gözlüğü sadece yaz aylarında kullanır algısı ile ilgili açıklama yaptı. Destici güneş gözlüklerinin sadece yaz aylarında değil kış aylarında da kullanılmasını önerdi. Destici, 'Güneş gözlükleri ile ilgili sadece Türkiye'de bu algı var. Nedir bu? Güneş gözlüğü yazın kullanılır, alakası yok. Güneş gözlüğü tüm mevsimlerde kullanılması gereken hem ileriki yaşlarda oluşabilecek katarakt gibi rahatsızlıklar açısından vb. birçok rahatsızlıklar var tabi onları önlemek açısından mutlaka 12 ay boyunca kullanılması gerekiyor. Şu anda havadaki soğuktan oluşan sisten, kristalize ortamdan, yağışlardan, özellikle yağışlarda araç kullanırken güneş gözlüğünün kullanılması çok önem arz ediyor. Ultraviyole dediğimiz ışınların içinde yer alan alfa gama belli ışınların göze direk girmesi göz arkasında çeşitli tahribatlara yol açıyor. Bununla beraber gözün ön tarafında mercek dediğimiz kısımda katarakt oluşmasını da hızlandırıyor. Bunların önlenmesi açısından mutlaka güneşin çok olduğu süreç içerisinde mutlaka kullanılması gerekiyor' dedi.

SAHTE GÖZLÜKLERE DİKKAT!
Güneş gözlüklerin tıbbı bir cihaz olduğunu söyleyen ve sahte gözlüklere karşı uyaran Destici, 'Türkiye'de şu anda bizim sattığımız güneş gözlükleri esasında tıbbı cihaz ama ne yazık ki biz bu oluşumu tam anlamıyla yerleştiremedik. Biz hala güneş gözlüğünün aksesuar olduğu ve bu konuda düşünce sahibi olduğumuz için, marketlerde, bijuterilerde aklınıza bir yığın mağazalarda satılabiliyor. Tabi bu ürünlerin fiyat baremlerine baktığımız zaman bizim böyle bir ürünü buralarda satma şansımız yok. Çünkü bugün güneş gözlüğü dediğimiz zaman sadece camı son dönemlerde iyi bir güneş gözlüğü camı bin 500 TL civarında… Şimdi 50 TL'lik güneş gözlüğü görünce biz bunu biliyoruz yani bunun olma şansı yok. Zaten beklenti olması da yanlış... Biz geliyoruz ve dümdüz naylondan hiçbir özelliği olmayan, ne bir ultraviyole filtresi olan, ne bir polarize özelliği olan bunların hiçbir özelliği olmayan ama sadece takmış olmak için güneş gözlükleri var. Ben bunu temin eden arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bunu satmaktansa şapka taksınlar. O takmış oldukları güneş gözlükleri diye geçen materyallerden çok daha fazla onları korur' ifadelerini kullandı.

BİR ÖMÜR SİZİ RAHAT ETTİRİR
Fiyatların iki kat arttığına dikkat çeken Destici fiyatlara bağlı olarak talebin de azaldığını söyledi Destici, 'Yüzde 50 ve bir tık üzerinde taleplerde düşüş var. Bunu da doğal karşılıyoruz. Nedeni de tabi giyinme barınma yeme ihtiyaçlarını düşündüğümüzde gözlüğü biraz daha öteliyorlar. Ama şunu unutmamak gerekiyor. Gözlük tıbbi bir cihazdır. Sağlık açısından değerlendirdiğimizde küçük bir meblağa ama size sağladığı fayda bir ömür sizi rahat ettirebiliyor' diye konuştu. HM