FARKINDALIK YARATACAKLAR
İnönü ilçesindeki Ford Otosan Eskişehir fabrikasında düzenlenen programda konuşan Fabrika Lideri Fırat Elhüseyni, projeyi iş sağlığı ve güvenlik konusunda bilinçlenme hareketi olarak gördüklerini söyledi. İş sağlığı ve güvenliği konusunda istikrarlı bir şekilde eğitim, destek ve farkındalık projeleri gerçekleştirdiklerini aktaran Elhüseyni, kazaların kaynağında; önlenmesini sağlamanın yanı sıra çalışanların yaşam kalitesini, iş ve özel hayat dengesini iyileştirmenin, sağlık ve güvenlikleri korumanın en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

KÜLTÜRE DÖNÜŞMELİ
Bu anlayışla iş sağlığı ve güvenliğinin toplumun farklı kesimlerini kapsayan bir kültüre dönüşmesinde projenin büyük katkıları olacağına inandıklarını ifade eden Elhüseyni, 'Ford Otosan'ın uzun yıllardır iş sağlığı ve güvenliği konusunda yürüttüğü çalışmalar ulusal ve uluslararası alanlarda birçok ödül aldı. Ford dünyasının iş sağlığı ve güvenliği ödülü olan Amerika'da Başkanlık İş Güvenliği Ödülü, daha önce global birincilik dahil pek çok kez ödüle layık görülmüş bulunuyoruz.' ifadelerini kullandı. Elhüseyni, projenin 2023 sonuna kadar Türkiye çapında on binlerce kişiye dokunacağını bildirdi.

ÇOK KİŞİYE DOKUNABİLECEĞİZ
Üniversite, meslek lisesi ve ilkokul öğrencilerinden organize sanayi bölgesi şirket çalışanlarına kadar çok farklı hedef kitlelerine sesleneceklerini aktaran Elhüseyni, 'Çeşitli etkinlik ve seminerlerle geniş kitlelere ulaşırken iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin ve bunun bir kültür olarak benimsenmesinin faydaları anlatılacak. Projenin önemli iletişim kaynaklarından biri de Eskişehir fabrikamızda üretilen gururumuz Ford Trucks F-MAX gezici tırımız olacak. Projeye özel olarak hazırlanan F-MAX ile görünürlüğü ve erişimi artırıp farklı noktalarda daha çok kişiye dokunabileceğiz.' diye konuştu.

ÖNEMLİ PROJEYE İMZA ATTIK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kamil Işık da 5 yıl önce birkaç özverili Ford Otosan çalışanının başladığı yolculuğun, 2019'da genel müdürlüklerinin dahil olmasıyla büyüdüğünü ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı'nın katkılarıyla projenin başladığını bildirdi. Konuşmaların ardından katılımcılar 'Sıfır Kazaya Yolculuk' mottosuyla hazırlanan tırı gezdi. Programa, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, İnönü Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Hamamcı, İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş, Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Osman Demir ve fabrika çalışanları katıldı. AA