ES TV'ye konuştu
Eskişehirspor, Afyon'da oynanan hazırlık maçında Orduspor 1967 karşısında 60. dakikada Onur Arı'nın golü ile öne geçmişti. Öte yandan kalesini gole kapatamayan Es Es, 73 ve 88'de kalesinde gördüğü gollerle maçtan 2-1 mağlup ayrıldı. Maç sonu ES TV'ye konuşan Teknik Direktör Cüneyt Biçer, 'Maça iki bölümde bakmak lazım. 70'inci dakikada sonra çok oyuncu değişikliği yaptık. Bazı arkadaşları yeni yerlerde denemeye çalışıyoruz' dedi.

Olumlu şeyler var
Futbolcuları farklı mevkilerde oynatması hakkında konuşan Teknik Adam Biçer, 'Metehan Toprak gibi (sağ bekte oynadı). 70'ten sonra çok da skorla ilgili bir şey demeye gerek yok. 70'e kadar olan bölüme bakıyoruz. 70'ten sonraki bölümde ise oynattığımız arkadaşlarımızın bulundukları yerlerde bize neler verebileceklerini konusunda düşünceler edindik. Olumlu şeyler almaya başladık' ifadelerini kullandı.

Ciddi maç oldu
Biçer, '70'e kadar olan bölümde takım savunmasını net olarak görebildiğimiz bir pozisyondayız. Sakinleşmemiz gerektiği çok açık. Oyunu oturtarak devam ettirmeliyiz. Karşımızdaki takım ciddi maliyetlerle kurulmuş iyi bir takım. Aşağı yukarı tam kadrolarıyla çıktılar. Ciddi maç oldu. Denediğimiz ikinci format olarak düşündüğümüz oyundan aldığımız sonuçlar bizi heyecanlandırıyor. Eksik tarafımız topa sahip olabilmek. O da bir süreçtir. Onu da sağlayacağız' dedi.

Ne getirdiğine bakmak lazım
Deneyimli teknik adam Biçer, 'Aşağı yukarı 70'e kadar sıfır pozisyon verdiğimiz bir maç vardı. O arada yakaladığımız var sonuçlandırsak skor farklı olurdu. Hazırlık maçında skor diyoruz ama oyunun da bize ne getirdiğine bakmak lazım. Eğer bu oyun formatını geliştirerek devam ettirebilirsek önümüzde güzel şeyler görebileceğimizi düşünebiliriz. Oyuna bakarsak bizim için maçın verimli olduğunu söyleyebilirim' şeklinde konuştu.

Kolay olandan başladık
'Geldiğimiz günden beri iki farklı oyun oynamayı düşünüyorduk' diyen Biçer 'Zor olandan değil kolay olandan başladık. İlk plan ilk iki maçta uyguladığımız rakip yarı alana gönderdiğimiz uzun toplarda düşen topu alalım şeklindeydi. Onu belirli bir noktaya kadar getirdik. Ama bu maçta oynadığımız savunmadan pasla çıkıp topa sahip olma oyunu zor bir oyun' dedi.

'Çok ümitliyim'
Siyah Kırmızılı Teknik Adam Biçer futbolculardan ümitli olduğuna parantez açtı. Cüneyt Biçer, 'İki oyunu da oynayacağız ama daha çok herkesin keyif alacağı oyun üzerinden yola çıkmak istiyoruz. O da sanki ikinci oyunmuş gibi geliyor bize. Zordur kolay değildir ama ben çok ümitliyim. Çok farklı bir oyun izletebileceklerini gösteriyor çocuklar' ifadelerini kullandı.