Hasan Polatkan Havaalanı'nın tekrar açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Candemir, Nabi Avcı'nın Cumhurbaşkanı ile görüşerek meseleyi olumlu bir şekilde neticelendirdiğini ifade etti.

SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
'Hasan Polatkan Havaalanı'na sahip çıkmamız gerek' diyen Candemir, 'Öncelikle şunu belirtmek lazım. Hasan Polatkan Havaalanı Anadolu Üniversitesi zamanında üniversitenin imkanlarıyla yapılmış bir havaalanıdır. Üniversiteye ait bir havaalanı. Geçmiş yıllarda bunun çok tartışması oldu. Pisti kuzeye mi uzatacağız, güneye mi uzatacağı diye. Çünkü büyük uçakların inmesi için pist kısa geliyordu. Bu tartışmaların üzerindenZafer Havaalanı yapıldı atıl bir yere. Sonrasında anladığımız kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü orayı canlandırabilmek için Hasan Polatkan Havaalanı'yla alakalı bir tasarrufta bulunmaya kalktı. Ama burada sevindirici olan tarafı şu: Çoğu şeyde uzlaşamayan STK ve siyasi partilerin hepsi Hasan Polatkan Havaalanı konusunda uzlaşma sağladılar. Herkes elinden geldiği kadar gayret etti. En son noktada da Nabi Hoca, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşerek sonucu ortaya koydu ve normal haline döndü. Bizim Hasan Polatkan Havaalanı'nı ESTÜ üzerinden olur, Ulaştırma Bakanlığı'ndan olur gerekli eksikleri tamamlayıp, daha iyi noktaya getirmemiz gerekiyor. Biraz daha canlandırmamız gerekiyor. Çünkü şehrin değerlerini kaybediyoruz. Eskişehirspor da küme düştü zaten. Hasan Polatkan Havaalanı'na sahip çıkmamız gerek ve Eskişehir'in geleceği için de önemli bir yer. Şu anda yaptığımız görüşmelerle de bunun normale döndüğü yönde. Yaşayarak göreceğiz ama şu anda hallolmuş görünüyor' diye konuştu.

VAGON FABRİKASI GELECEK
Hasanbey Mahallesi'ne yapılması planlanan vagon fabrikası hakkında konuşan Candemir, 'Hasanbey daha önce Büyükşehir meclis kararıyla organize sanayi bölgesi ilan edilmiş bir yer. Bu saatten sonra artık çok fazla tartışmanın anlamı kalmıyor. Bizler ne yazıkki bu işlerin başında yeteri kadar tartışmadığımız için sonrasında tartışmak zorunda kalıyoruz. Hasanbey Lojistik Merkezi uzun süredir hem lojistik merkezi hem de organize sanayi bölgesi olarak ayrılmış vaziyette. Aynı sıkıntıyı biz URAYSİM konusunda da yaşadık. Hem Alpu hem Büyükşehir meclisinden geçmiş proje sonrasında mahkemelerle uzatılmaya çalışılıyor. Bunları en başından tartışmak lazım. İşin sonuna yaklaşırken tartışmak yanlış. Şu anda takip ettiğimiz kadarıyla vagon fabrikası Hasan Bey'e gelecek' şeklinde konuştu.

KAPI DIŞARI EDEMEYİZ
Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan mülteciler konusuna da değinen Candemir, MHP'nin 2019 yılında hazırladığı 'Sınır Aşan Göçler' kitabını örnek göstererek şu şekilde konuştu: 'Bu dünyanın sorunu. İnsanlar can korkusuyla, güvenli hissettikleri için ülkemize sığınmak zorunda kaldılar. Bir an önce güvenli bölgeler oluşturulup, dönmelerini sağlamamız gerekiyor. Ama biz kalkıp da bize sığınan insanı da kapı dışarı edemeyiz. Bu uluslararası hukuka da aykırı bir şeydir. Bizim genlerimizde de, tarihimizde de böyle bir şey yoktur. Son günlerde sosyal medya üzerinden özellikle FETÖ mensupları değişik maskelerle bunu gündeme getirip Türkiye içerisinde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir yol değil. Bunun ülkeye bedeli çok ağır olur. Biz ırkçılık yapamayız. Türk milletinin genlerinde, geçmişinde ırkçılık yoktur. Bunlar bize sığınmış komşulardır. Çözümü Suriye, Irak'taki problemi çözüp, bu insanları sağlıklı ve güvenli bir şekilde ülkelerine göndermektir.' HM