Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eyleme önemli isimlerde katıldı. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel'de katılan isimler arasında yer aldı. Platform adına basın açıklamasını Sibel Gündüz Koca ve Mahir Hamdi Sarı yaptı.

İnsan hak ve özgürlüklerine açız
Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eylem de halka seslendiklerini ifade eden platform üyeleri ''ekmeğe, sağlıklı beslenmeye açız, adalete açız, insan hak ve özgürlüklerine açız, demokrasiye açız'' sloganları attılar. Platform adına basın açıklamasını yapan Sibel Gündüz Koca ve Mahir Hamdi Sarı ''Türkiye toplumunun büyük çoğunluğu sağlıklı beslenme olanaklarını yitirdiği için bilimsel manada gerçekten açtır. İktidar mensuplarının bunu anlamasını beklemiyoruz, çünkü onlar hayatın gerçeklerinden çoktan kopmuş durumdalar. Onlar kuru ekmeğe muhtaç kalmış olanların bile açlığını anlayacak durumda değiller. Bu nedenledir ki çocuklarımıza okullarda bir öğün yemek verilmesini AK Parti ve MHP bloğu olarak reddettiler. Daha birkaç gün önce bu şehirde 6 yaşında bir kız çocuğu açlıktan öldü; kardeşleri güçlükle yaşama tutunabildi'' ifadelerini kullandı.
Ülkenin adalete aç kaldığını belirten Mahir Hamdi Sarı ''Günümüzde adalet, siyasi erkin kıskacındadır, bundan dolayı süreçler siyasi erke yakınlık veya muhaliflik durumuna göre işletilmekte veya işletilmemektedir. Ortada yakınlık veya uzaklık kriteri olmadığı durumda ise sonuçların siyasi erke hizmet edip etmeyeceğine göre uygulamalar gerçekleşmektedir'' dedi. HM