GELENEKSEL SEMPOZYUM
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 6. Uluslararası Han'da Dostluk ve Sanat Sempozyumu sanatçıların ortaya çıkardığı eserlerin sergilenmesiyle sona erdi. Dostluk ve Sanat Sempozyumu kapanış töreni Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Sempozyuma Türkiye başta olmak üzere; Pakistan, Rusya, Kosava, Moldova, Bulgaristan, Nijerya, Romanya, Fransa, Finlandiya, Fas, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, İsrail'den 24 yabancı 11 Türk katıldı. 26 Eylül tarihinde başlayan sempozyumda sanatçılar İlçe'nin farklı noktalarını resmederek, muhteşem eserler ortaya çıkardı. Serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Figen Kahya, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, CHP İl Başkanı Recep Taşel, İyi Parti İl Başkanı Emine Edizgil ve çok sayıda davetli katıldı. Program açılış konuşmalarıyla başladı.

KARDEŞLİĞİN SESİ HAN'DAN VERİLDİ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Figen Kahya, 'Bugün ev sahipliğini Han Belediyesi'nin, Hanlıların yaptığı ve 6.'sı düzenlenen Uluslararası Dostluk festivalindeyiz. Han Belediye Başkanımız Sayın Erdal Şanlı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. Çünkü dostluğun sesini Han'dan yükseltti. Kardeşliğin sesini Han'dan verdi. Dünyanın ve ülkemizin dostluğa kardeşliği bu kadar ihtiyacı varken İlçemizin bir haftadır dünyanın her tarafından gelen sanatçı dostlarına ev sahipliği yaparak bu sesi yükseltmesi bizler için çok kıymetli' dedi.

BAŞKAN HAN'I BİZE ÇOK SEVDİRDİ
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Bana soruyorlar,Eskişehir'in neresindensin? Ben Hanlı'yım diyorum. Gerçekten Han'da olmak çok büyük bir gurur. Han'da değilim ama kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Bu anlamda Sayın Başkanımız Han'ı bize çok sevdirdi ve bugün görüyorum ki dünyanın birçok ülkesinden, birçok sanatçı burada bizimle beraber. Onlara da hoş geldiniz diyorum. İnşallah bundan sonraki bütün aktivitelerde, bu dostluk köprüsünde, Bizler de Eskişehir Sanayi Odası olarak ve şahsım adına da her zaman bulunmak istiyoruz çok çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

YAŞASIN DÜNYA DOSTLUK KARDEŞLİĞİ
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, '24'ü yabancı, 11'i Türk sanatçı Han İlçemizde... Pakistan, Hindistan'dan, Amerika Birleşik Devletleri'nden, Finlandiya'dan, Kosova'dan, Ortadoğu'dan ve Balkanlardan, Uzakdoğu'dan gelen misafirlerimiz ve siz değerli Han İlçesi sakinlerimizle Cumhuriyet meydanında topladık. Han İlçesi olarak buradan dünyaya dostluk mesajı veriyoruz. Dost kalacağız, Yaşasın dünya dostluk kardeşliği!' vurgusu yaptı.

ROMANYALI BAŞKAN'DAN KARDEŞLİK MESAJI
Öte Yandan sempozyumun onur konuğu Romanya Nencuileşti Belediye Başkanı Necai Vera adına sanatçı Tudor Serbanescu da yaptığı konuşmada Nencuileşti Belediye Başkanı'nın Han Belediyesi ile dostluğun, kardeşliğin geliştirilmesi için her türlü işbirliğine açık olduğunu ifade ettiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından sanatçılara teşekkür plaketi gerçekleştirildi.Sempozyum folklor ve konser etkinliğiyle son bulurken Han İlçesi sakinleri keyifli bir gün yaşadı. HM