HEKİM-SEN ve Hekim Birliği Sendikası üyesi hekimler, Yunus Emre Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Hekimlerin çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığını ve alınan ücretlerin yetersiz olduğunu ifade eden hekimler, 17, 18, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde iş bırakacaklarını belirtti.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME SON BULSUN
Poliklinikler önünde grup adına basın açıklamasını yapan Hekim Birliği Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi Eren Kıran, 'Zulme dönen geçici görevlendirmelerin bitmesini, Hekimlerin güvenceli çalışma koşullarının sağlanmasını istiyoruz. En zor sınavları geçerek, meşakkatli olduğu kadar çok güç eğitim süreçleri de içeren Hekimlik eğitimimizi tamamladıktan sonra, hayatımızı idame ettiremeyecek şekilde yoksulluk sınırının altında maaşı almayı bizler kabul etmiyoruz. Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. Hastaların aylarca randevu sırası beklemediği, sağlıklı uygulanabilir bir sevk zinciri istiyoruz' diye konuştu.

CEZA YÖNETMELİĞİ KALDIRILSIN
Aile hekimlerine yönelik ceza yönetmeliğinin kaldırılması gerektiğinin altını çizen Kıran, 'Aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimlere nüfustan bağımsız temel maaş verilmesini, kronik hastalık takip sisteminin iptal edilmesini, cari giderlerin enflasyon oranında revize edilmesini, hizmet binalarının kamu tarafından tahsis edilmesini, kamusal hizmet veren aile hekimliği merkezlerinin elektrik ve su gibi harcama kalemlerinin kamu tarafından karşılanmasını talep ediyoruz' şeklinde konuştu.