Eskişehir Genç İhya Derneği kurulduğu günden bu yana gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Dernek tarafından düzenlenen Edebiyat, kültür, sanat, kamp ve doğa etkinlikleri ile birlikte gençler hem öğreniyor, hem de keyifli anlar yaşanıyor. Dernek Başkanı İsmail Enlioğlu derneğin kuruluş amacından bahsederek, tamamen gönüllülük esasına göre yola çıktıklarını ve gençler için birçok aktivite gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Enlioğlu, 'İki yıl önce kurduğumuz Genç İhya Derneğini şehrimizin gençleriyle birlikte çeşitli Edebiyat, tarih, sanat çalışmalarıyla birlikte daha fazla arkadaşa nüfuz etme imkanı bulduk. Bu vesileyle şehrimizin siması olan Yunus Emre Hazretlerini, tarihi niteliği çok güçlü olan Seyyit Battal Gazi Hazretlerini, Alevi kültürümüzün mihenk taşı olan Şeyh Şücaattin Veli Hazretlerini gençlerimize anlatalım istedik. Zaten derneği bu maksatla kurmuştuk' dedi.
Enlioğlu ayrıca bu tür etkinliklerin arasında yer almak isteyen tüm gençlere davette bulunarak, 'İlçe programlarımızı tamamladık. Bundan sonra önümüzdeki dönemde bahar ayında büyük kamp planlayarak trekking faaliyetlerini daha geniş kapsamlı planlamayı umut ediyoruz. Yapmış olduğumuz etkinliklerle birlikte önümüzdeki dönemde gerek üniversiteli arkadaşlarımızla, bizlerle birlikte bu aksiyon dolu trekking faaliyetlerinde bulunmak üzere tüm genç arkadaşlarımızı bizlere ulaşmaya davet ediyoruz' diye konuştu. HM