CHP Eskişehir İl Örgütü'nün çağrısıyla Hamamyolu Caddesi'nde bulunan Yediler Parkı'nda bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zamma tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın, Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Ramazan Kocaoğlu, DEVA Partisi İl Sekreteri Ömer Aydın, İYİ Parti Kadın Kol. Başkanı Leyla Çam, Türkiye Emekliler Derneği Arif Duru, Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, KESK Dönem Sözcüsü Faik Alkan ve birçok sendika, sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

HER BİR KURUŞU YERİNE KOYACAĞIZ
'Çalışanlarımızdan ve emeklilerimizden çalınan her bir kuruşu yerine koyacağız' diyerek konuşmasına başlayan Taşel, 'Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda Saray'ın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm etmiştir. Saray, talimatıyla yönettiği TÜİK'in verileriyle memurumuzun ve emeklimizin sofrasındaki her bir lokmayı adeta gasp etmiştir' diye konuştu.

KAYIPLARI TELAFİ EDECEĞİZ
Taşel konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Kemal Bey milyonlarca emeklimize ve memurumuza söz veriyor: Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağım. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız. Emeklilerimiz arasındaki Maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız. Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz.' HM