Son iki sezonda tarihinin en zor döneminden geçen Eskişehirspor, ligin bitimine 7 maç kala, istatistiklerde de dibe vurmuş durumda.
Bugüne kadar günde gelen rakamlarda, ligde kalesinde gördüğü 62 golle en fazla gol yiyen ve rakip ağlara 27 maçta attığı 16 golle en az gol atan takım olan Eskişehirspor, diğer istatistiklerde de ligin dibinde yer aldı.
27 maçta attığı 16 golle 0,6 gol ortalaması ile son sırada kalan Eskişehirspor, 6,2 şut ortalaması, 2,6 isabetli şut oranı, 40 topa sahip olma oranı, 69,6 başarılı pas yüzdesi, 47,3 ikili mücadele kazanma yüzdesi, 40,2 hava topu başarı yüzdesi ile 18 takım istatistikleri arasında son sırada kalan takım oldu.
İstatistiklere göre ligde ilk üç sırada en başarılı takım olarak Altay, İstanbul ve Samsunspor takımları yer alırken, en kötü takımlar sıralamasında Eskişehirspor'un ardından Balıkesir ve Menemen takımları yer aldı.
Diğer taraftan mackolik verilerine göre, Eskişehirspor bir tek köşe atışlarında 3,8 ortalama ile Balıkesir, Ankaraspor ve Akhisarspor'un üstünde yer aldı.