Yarın Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yapılacak olan Eskişehirspor'da Başkan Mehmet Şimşek bugün kameralar karşısına geçti. Şimşek, 'Hiç aday olmadık, aday çıkmadı diye göreve geldik. Bu kongrede de aday değiliz' dedi.

5 dakika sürdü
Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek bugün açıklamalarda bulundu. Sadece 5 dakika süren basın açıklamasında Şimşek, 'Genel kurulu kararı aldıktan sonra çekip gitmedik, kulübü sahipsiz bırakmadık. Bütçemiz yettiği kadar kulübün giderlerini karşıladık. Kongre sürecinde ETİ ile anlaşmamız oldu. ETİ ailesinden futbolculara ve personele ödeme yapmalarını istedik. Bizi kırmadılar Firüzhan Kanatlı ve ETİ ailesi paraları ödedi' dedi.

'İmzaları teslim ettik'
'Kongre sürecinde boş durmadık' diyen Şimşek, 'İstanbul'a gittik ve transfer tahtasını açması için uğraştık. Bir ekip kurduk, çapımız ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalıştık. %85 olarak bu işi hallettik. Topladığımız imzaları Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim ettik. Artık ekonomik anlamda bir tıkınma oluyor. 1 buçuk senedir söylüyoruz, yine söylüyoruz. Daha güçlü bir yönetim varsa buyursun gelsinler' şeklinde konuştu.

Ufak bir rakama transfer açılır
Ufak bir rakamla transferin açılabileceğini ifade eden Şimşek, 'Kalan kısımda artık para konuşuluyor. Transfer yasağı ufak bir rakamla ortadan kalkacak. Çözülecek bir duruma geldi. Kongre kararı almakla aday olmayacağımızı açıkladık. Zaten hiç aday olmadık, kimse aday çıkmadı diye göreve geldik. Bu kongrede de aday değiliz, ama bakıyoruz, çalışıyoruz hala kulübün içindeyiz. Aday olmak isteyen kişiler içinde önemli bir yol kat ettik' dedi.

'Kulübün parasına dokunmadık'
Yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarına parantez açan Başkan Şimşek, 'İnşallah kongrede yeni adaylar yeni yönetimler olur. Biz tribünden gelen insanlarız, canla başla çalıştık. Elimizden ne geldiyse onu yaptık. Kimsenin ve kulübün parasına dokunmadık. İnşallah her şey daha güzel olur ve Eskişehirspor'umuz daha güzel bir yerde olur. Yaşasın Eskişehirspor!' ifadelerine yer verdi.