Odunpazarı Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Kazım Kurt Başkanlığında gerçekleşti. Odunpazarı Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan oturumda 10 madde gündeme geldi.9 madde oy birliğiyle kabul edilirken, bir madde ise oy çokluğuyla meclisten geçti. 10. maddede yer alan, Belediyenin kısa ve uzun vadeli borç finansmanında ve yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası, Kamu bankaları ve özel bankalardan uygun vadeli ve gerekmesi durumunda temlik ve teminat vermek koşuluyla kredi temini için Belediye Başkan Kazım Kurt'a yetki verilmesi konusu tartışmalara neden oldu.

'HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI'
AK Partili Yüksel Yoldaş konuyla ilgili karşı oy gerekçelerini şöyle açıkladı: 'Sayın başkan belediyenin para ile ilgili bir probleminin olmadığını, borçlarınızı zamanında ödediğinizi söylemiştir. Paranız vardı da geçen yıl neden borçlandınız? İhtiyacınız var da borçlandıysanız parayı neden harcamadınız? Parayı harcamadınız, hesabınızda dururken tekrar neden borçlanıyorsunuz? Bu parayı neden harcamıyorsunuz? Para sıkıntısı olmayan belediye borçlanma yetkisi ile gelmeniz bizim belediye ile ilgili yapmış olduğumuz eleştirilerin haklı olduğunu ortaya koymaktadır' dedi.

'TEK ADAM YÖNETİMİYLE BÖYLE OLUYOR'
Yoldaş'a yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise bütçeyi yaparken fiyatların bu kadar yükselebileceğini öngermediklerini ifade ederek, 'Bu bizim ekonomiyi bilmediğimizden değil, sizin ekonomiyi yönetemediğinizden kaynaklanıyor' dedi. Kurt, 'Hiç kimse şunu diyemez. Biz bu bütçeyi yaparken mazot 7 liraydı. 26 liraya çıkacağını hayal edemezdik. Bu işin istikrarlı bir şekilde hesaplanma şansı yok. Niçin borçlanmaya ihtiyaç duyuyoruz? İşte bunun için. Yenikent Pazar yeri ve kültür merkezi inşaatını tamamlayamıyoruz. Fiyatlarda sürekli ciddi bir artış oluyor. Borçlanmayı alalım ki fiyat artışları üstümüze geldiği zaman ödeyebilelim diye. Geçen sene de aynı şekilde borçlanma yaptık, paramız duruyor. Bizim dövize yatırma şansımız yok, devletin resmi bankasına yatırmak zorundayız. Özel bankalarla pazarlık etme şansımız yok. Bizim ekonomiyi yönetememekle ilgili bir sıkıntımız değil, sizin ekonomiyi yönetmememizden kaynaklanıyor. Faturayı bize kesemezsiniz. Tek adam yönetimiyle bu iş böyle oluyor. Borçlanabilelim ki Yenikent Pazar yeri projesinde vs. paraya sıkıştığımız zaman kullanabilelim. Bu yetkiyi bize verirseniz memnun oluruz. Bu işlerin yarım kalması beni çok üzer. Borçlanma konusundaki muhalefetinizi veniden gözden geçirmenizi dilivarum. Bunun faturasını Eskisehir halkı ödemesin' ifadelerini kullandı.

'SEÇİME DOĞRU HIZI ARTIRMAK İSTİYORSUNUZ'
AK Partili Murat Özcan ise, 'Şimdi iki üç yıl borç ödeyerek, yatırım yapmayarak geçirdiğiniz bir üç yıl var. Bundan dolayı krize rağmen hızı artırmak istiyorsunuz. Borçlanmak istiyorsunuz, bir şeyler yapmak istiyorsunuz ki, seçime gittiğiniz bir dönemde şunları yaptık demek için yapıyorsunuz. Sadece artan maliyetlerinizi burada konuşursanız o zaman çok anlamlı olmaz. Aslında artan gelirlerinizi de konuşursanız daha anlamlı bir siyaset yapmış olursunuz. Kullanmadığınız bir bütçe var ve kullanmadığınız bir bütçeyi orada kullanabilirdiniz. Gelirin bu kadar çok arttığı, tahmin edemediğinizden öteye arttığı, giderinizin olmadığı bir yerde, ya sanki çok giderimiz vardı, ondan dolayı böyle bir şey yapamadık algısını ben doğru bulmuyorum' dedi. HM