Eskişehir'de de adı CHP'den milletvekili aday adayı olarak ageçen meclis üyeleri Nuray Akçasoy, İbrahim Arslan, Figen Kahya ve Mustafa Önder'in nasıl bir yol tercih edecekleri merak konusu oldu. 'Perşembeye kadar netleştireceğim' diyen İbrahim Arslan, 'Genel merkezin meclis üyelerine tavsiye niteliğinde bir kararı var. Bu işin rengini değiştirdi. Aslında orada görevinizi bırakmayın, biz yazmayacağız diyorlar. Bu karar delinecek ama. Çünkü daha önce de bu yönde tavsiye kararları oldu. Ben de milletvekilliği aday adaylığı için iddiamı sürdürüyorum' dedi.

UZAK HİSSETMİYORUM
Daha önce de bu tarz kararlar alındığını fakat buna rağmen aday adayı olan hatta milletvekili adayı olan kişilerin olduğunu söyleyen Figen Kahya, 'Aday adaylığına uzak hissetmiyorum. Genel merkezin kararı tavsiye kararı. Geçmiş yıllarda da böyle tavsiye kararları oldu ama adaylaşan arkadaşlarımız da oldu bu kararlara rağmen. Ben genel merkezin tavsiye kararını engel olarak görmüyorum. Birkaç gün her şeye gebe. Milletvekili aday adayı olmak istiyorum' diye konuştu. Nuray Akçasoy, 'Bu karar aslında her yıl alınan bir karar. Tavsiye niteliğinde. Ben aday adayı olacağım' şeklinde konuştu.

HOCA'NIN TASARRUFUNDA
Yılmaz Büyükerşen ile çalışmaktan gurur duyduğunu söyleyen Mustafa Önder ise, 'Hocamın şahsım üzerindeki tasarrufuna tüm yüreğimle saygı duymaktayım. Hocamın beni yurduma hizmet için nerede görmek istediğini ve siyasi yaşamımı kendi tasarrufuna bırakmaktan da şeref duyarım. Benim söyleyeceklerim bu kadar' ifadelerini kullandı. HM