Son dönemde artan hayat pahalılığı ile birlikte vatandaşların alım gücü de düştü. Markette satılan gıda ürünlerinin yanı sıra giyim sektörüne de gelen zamlar, vatandaşı ikinci el ürünlere yönlendirdi. Sıfır ürün alamayan vatandaşlar, mağazalardan elleri boş bir şekilde çıkıp Eskişehir'de Bayat Pazarı olarak bilinen ve ikinci el kıyafetlerin satıldığı dükkanlarda alışveriş yapmaya başladı. Maddi sıkıntı yaşayan kişilerin son dönemde kendi montunu ve ayakkabısını da satarak karnını doyurduğunu söyleyen ikinci el kıyafet satan dükkan çalışanları, gelen herkesin geçinememekten dert yandığını ifade etti.

SON DÖNEMDE GELEN ÇOK

Her şey pahalı olduğu için vatandaşın ikinci el ucuz kıyafet sorduğunu söyleyen Emrah Üstfidan, 'Doğru. Çünkü sıfırlar, her şey pahalı oldu. İkinci el ve ucuz arıyor vatandaş. İkinci ele artış var. İki üç gündür hareketlilik var hatta. Müşteri geliyor diyor ki, mağazadan geldim. Mağaza çok pahalı. Ben buradan alışveriş yapacağım. En çok ayakkabı pantolon ve mont satıyoruz. Ayakkabı mağazada 400 lira, burada 75 lira. Montlar değişiyor. Adam getiriyor bize satıyor 100 liraya. Biz kar etmek için onu 150 liraya satmak zorunda kalıyoruz' diye konuştu.

KENDİ KIYAFETİNİ SATAN ÇOK
'İnsanlar geçinemiyor' diyen Üstfidan, 'Kendi ayakkabısını, kıyafetini satan da çok. Adam sokakta kalıyor. Yiyecek ekmeği yok. Geliyor ayakkabısını satıyor. Biz almayalım diyoruz, üstüne para veriyoruz. Geçinemiyor insanlar. Mağazada 500, 600 lira alamıyoruz diyor vatandaş. Burada 100, 200 liraya alabiliyor. Asgari ücretle kimse geçinemiyor' şeklinde konuştu.

YIRTIK GİYİYOR, ALAMIYOR

Son dönemde gelen kişinin çok olduğunu belirten Nail Zeytinbaş, 'Gelen var son dönemde. Ama gelse de alamıyor. Çok zor. Gelen para yokluğundan bahsediyor. Ekonomi, maaşlar düzelmediği sürece böyle devam eder. Soran çok bizde. Ama alan yok. 20 liradan başlıyor 50 liraya kadar ayakkabı var. Artık bizi de kurtarmıyor. Bize gelen en alt kesim. Her gelen hayat pahalılığından şikayet ediyor. Çöpten topluyor adam getiriyor bizlere satıyor 5 liraya, 10 liraya. Sonra gidip burada ucuz lokantalar var. Orada 5 liraya çorba içiyor. Adam yırtık giyiyor yine de alamıyor. Asgari ücret, evi kira, çocuğu var' ifadelerini kullandı.