Kızılay'ın, AFAD'ın ve iktidarın sınıfta kaldığını dile getiren Sayın, 'Bunun nedeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir, bir yangın söndürmek için bile Cumhurbaşkanından izin alınmasının soncudur bu. Bunun önlemini alacak iktidardır, ancak enkazın altında kalmıştır. Devlet kurumlarının içi boşalmış, kolonları yıkılmış ve enkazın altında Cumhurbaşkanlığı sistemi ve hükümet kalmıştır' diye konuştu.

'OK ATMAYLA AFAD BAŞKANLIĞI OLMUYOR'
Depremde yaşanan yönetimsel sorunlara değinen Sayın, 'Deprem olur olmaz, askeriye sahaya inebilirdi, Malatya'da ikinci ordu var, tamamen sahaya çıksalardı bu yaşanmazdı. O gün sahada olmak ordunun göreviyse birinin talimatını beklememesi gerekirdi. Bu olağanüstü bir durum ve ordu inisiyatif alıp sahaya çıkabilirdi. Nitekim kaç gün sonra ordu sahaya indiklerinde çalışmaların nasıl ilerlediğine hepimiz şahit olduk. Bunun yanı sıra meslek grupları, madenciler, inşaat sektöründe çalışanlar da organize edilmeliydi. Ok atmayla, 'Ya hak diyerek de AFAD Başkanlığı olmuyor' şeklinde konuştu.

ANAYASAYA AYKIRIDIR
Bülent Arınç'ın seçimin ertelenmesine ilişkin açıklamasını eleştiren Sayın, 'Bu konuda Anayasa nettir; 'Savaş hali dışında hiçbir şekilde seçim ertelenemez' diyor.Savaş durumunda bile meclisten karar çıkarılarak erteleme yapılabilir, bu istek tamamen anayasaya aykırıdır ve sivil darbe olarak algılanacaktır' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu da söyleyen Sayın, 'İlk gündem maddelerimizden biri de deprem olmalıdır' dedi.