OYLARI BÖLECEK
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'nin, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının ardından gözler Millet İttifakı seçmenine çevirdi. Konuyu ES TV mikrofonuna değerlendiren vatandaşlar İnce'nin oylarını böleceğini ifade ederek, 'Bu işin oy bölmekten başka bir etkisi yok' değerlendirmesinde bulundular.

BİR ANLAMI YOK

Yalçın Tiryaki adlı vatandaş, 'Erdoğan'ın karşısında tek kişinin kalması farklı, iki kişinin kalması farklı. Bu işin oy bölmekten başka bir etkisi yok. Kızgın olan bir kitle belki İnce'ye oy verebilir fakat bilinçli kitlelerin İnce'ye oy vermemesi lazım. Oy bölmenin bir anlamı yok' dedi.

YÜZDE 2 ALIRSA BAŞARI

Muharrem İnce'nin adaylığını onaylamadığını söyleyen Muzaffer Yıldırım, 'İnce, böyle yaparak CHP'nin oylarını bölüyor. CHP kökenli olmasına rağmen bunu yapıyor. İnce, yüzde 2 oy alırsa onun için bir başarı olmuş olur' diyerek İnce'nin kararını eleştirdi.

ERDOĞAN KAZANIR
'Başarılı olamayacak' diyen Mustafa Bayar da 'Muharrem İnce'nin destekçilerinin büyük bir çoğunluğu oyunu CHP'ye verecek. İnce, geçmişte CHP'den cumhurbaşkanlığı adaylığını koyduğu halde kazanamadı. Seçimi Erdoğan'ın kazanacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

OLUMLU KARŞILIYORUM

İngiltere'de gazetecilik yaptığını söyleyen Poyraz Veysel Çadır ise İnce'nin adaylığını olumlu bulduğunu belirterek, '6'lı Masa'dan da bir ümidim yok. Son seçim kararlarından sonra İnce'nin oylarında bir artış bekliyordum, oldu da' şeklinde konuştu. HM