Europen 09 2022 Desktop

İNSAN HAYATINA DEĞER VERİLMİYOR

Gündem 24 Şubat 2023 17:49
Videoyu Aç İNSAN HAYATINA DEĞER VERİLMİYOR
A
a

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Eskişehir’de açıklamalarda bulundu. İktidarın deprem konusunda 20 yılda bir arpa boyu yol alamadığını söyleyen Yılmaz, “İnsan hayatına yeterli değer verilmediğini üzülerek görüyoruz” dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz partisinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaşanan deprem felaketinin ardından artık Türkiye’nin depreme dayanıklı yerleşim planı hazırlamasının şart olduğunu söyleyen Yılmaz, “Türkiye’de bilimsel verilere çok itibar edilmiyor. Artık çok şey değişmeli. İnsan hayatından değerli bir şey yoktur. İnsan hayatına yeterli değer verilmediğini üzülerek görüyoruz. Konutlar uygun yerde depreme dayanıklı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu depremin bir numaralı siyasi sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yirmi yıldır ülke yönetiyor. Bir arpa boyu yol almadığı açıkça görülüyor” dedi.

ÖNERİMİZİ DİNLEMEDİLER
Türkiye’nin gerçekten depreme dayanıklı şehirler inşa etmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Önerilerimize kulak verilmedi. Antalya’daki yangın olduğu zaman acil haller bakanlığını kuralım önerisinde bulunmuştum. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya, deprem konusundaki kırılganlığı, hassasiyeti, göz ardı edilmişti. Hak ettiği değer verilmemişti. Acil haller bakanlığının derhal kurulması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat