SINIF ÖRGÜTLENMESİ YAPTIK
DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Yasin Çakır Un Fabrikası işçileri ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, TMMOB Eskişehir İKK Sekreteri Yahya Kaya, grevde olan Atışkan Alçı işçileri ve birçok vatandaş ile işçilerin aileleri ile yakınları katıldı. Bir konuşma yapan Yasin Çakır Un Fabrikası İşçisi Mehmet Ali Ege, 'İşveren bize dayatmada bulundu. Tehdit etti bizi. Yakarım bu fabrikayı dedi. Hiç de takmadık. Tehditlere oralı olmadık. Biz birlikte hareket ettik. Bizim arkamızda sizler varsınız. Sınıf örgütlenmesi yaptık. İyi ki de yapmışız. Biz hiçbir şey yapmadık aslında. Anayasal hakkımızı kullanıp sendikaya üye olduk. İş veren her defasında sendika istemediğini söyledi' diye konuştu.

YASAL HAKLARIMIZI ALMALIYIZ
Atışkan Alçı işçisi İsmail Saraç, 'Sınıf dayanışması yaparak sendikalaşacağız. Sendikal haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. İşçinin elinde irade. İrademizi yok saymamalılar. İşverenler hep bir sebep buluyorlar. Hep sendika istemiyorlar. Bunun sebebi işçiler yasal haklarını almasın, gözleri açılmasın. Biz ne veriyorsak onunla idare etsinler diye düşünüyorlar. Ama bizlerin de ailesi var, çocuklarımız var, gelecek kaygımız var. Sendikalaşıp yasal haklarımızı almalıyız. Yaşasın işçilerin birliği diyorum' şeklinde konuştu.

EMEĞİMİZİN HAKKINI VERİN
'İşçi sınıfı ve emekçiler yeniden kendi tarihlerini yazmak zorunda, kendi geleceklerini yeniden kurmak zorunda. Mutlaka ve mutlaka kazanacağız' diyen Seyit Aslan, 'Fabrika yetkilileri size iş verdik, aş verdik ama siz bize ihanet ettiniz diye söylüyorlarmış. Buradan onlara bir cevabımız var. Bizim sizin zekatınıza, kurban etinize, 5 çuval ununuza ihtiyacımız yok. Emeğimizin hakkını verin, biz onu istiyoruz. Ya işçileri geri alacaklar ya da o fabrika istediği gibi üretim yapamayacak. Birleşmezsek, ortak hareket etmezsek patronlar, sermaye bizi ezmeye devam edecek. O yüzden birleşip ortak mücadele etmekten başka şansımız yok. İşçi sınıfı ve emekçiler yeniden kendi tarihlerini yazmak zorunda, kendi geleceklerini yeniden kurmak zorunda. Mutlaka ve mutlaka kazanacağız' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından konser düzenlendi. HM