Açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Orhan Demir, 'Çalışırken sırtımızı sıvazlayıp, sözleşme masasında bizi tanımazdan gelemezsiniz' dedi.
TÜRK İŞ'e bağlı Türk Metal Sendikası'na üye işçiler MESS ile başlayan toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle alanlara çıktı. Eskişehir Ulus Anıtı önünde toplanan işçiler, 'MESS şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları attı. MESS'in çalışma hayatına ve ücretlere yönelik teklifinin kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu söyleyen Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, 'Bizi test etmeye kalkmayın. Test etmeye kalkan herkese hodri meydan' diye konuştu.

ZAFER METAL İŞÇİSİNİN OLACAK
Zafer metal işçisinin olacak diyen Demir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Herkesin saklanacak yer aradığı salgın döneminde bile, işine ve işyerine sahip çıkan bu emekçilere reva görülen budur. O günlerde sırtımızı sıvazlayanlar, sosyal ortak olduğumuzu vurgulayanlar, zorlukları beraber aşacağımızı söyleyenler, bugün bizi tanımazdan geliyorlar. O zaman biz de onlara kendimizi hatırlatmayı bir borç biliyoruz. Her gün bir kent merkezi bizim sesimizle yankılanıyor.' HM