İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Meclis Başkanı Süha Özbay, İl Göç İdaresi Müdürü Hande Tuzkan Yeşilyurt, İşkur İl Müdürü Hasan Yoldaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Faideci, İşkur İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu, Fatih Düş, ESO Danışmanı Bekir Şahin Tütüncü ve ESO Meslek Komitesi üyelerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantıda; Mesleki ve teknik eğitim veren okulların niteliğinin artırılması ve istihdamın sağlanması konuları değerlendirildi.
ESO'da gerçekleştirilen toplantıda proje kapsamında, sanayici ve öğrencilerin bir araya getirilerek; öğrencilerin bilinçli bir şekilde ilgi ve yeteneklerine uygun alanlara yönlendirilmesi, sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamın artırılmasının hedeflendiği katılımcılara aktarıldı. Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Sanayiciler olarak yaşadığımız nitelikli iş gücü bulamama sorunumuzu bu proje ile daha hızlı şekilde çözebileceğimize inanıyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün girişimleri ile projeyle çocuklarımıza mesleklerimizi, sektörlerimizi tanıtabiliriz. Alacakları nitelikli eğitimlerle onları geleceğe hazırlayabiliriz. Gençlerimizin hem eğitimleri hem gelecek hedefleri açısından farkındalık yaratılması çok önemlidir. Her sektör kendi nitelikli iş gücü ihtiyacını bu proje sayesinde azaltabilir.' dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptığı konuşmada, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve istihdam ettirmek istediklerini söyleyerek, 'Yetişmiş, kaliteli iş gücüne sahip gençlerimiz sektörün ihtiyacına çözüm olacak ve istihdamı da artırmış olacaktır.' diye ifade etti. HM