Firma yetkilileri ile görüşmek için İl Müdürlüğüne gidfen engelli bireyler oturma alanı ve tuvalet konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. İşkur İl Müdürü Hasan Yoldaş da daha önce böyle bir talebin olduğunu ve yerine getirildiğini söyledi. 'Biz vatandaşa hizmet etmek için buradayız' dedi.

BİZİMLE İLGİLENMİYORLAR
İşkur'da belirli günlerde firma yetkilileri ile engelli bireyler buluşarak uzlaşıyor. Firma yetkilileri tarafından ihtiyaç doğrultusunda personel seçiliyor ve özel bireyler de çalışma imkanı buluyor. Fakat Eskişehir İşkur'da Çarşamba günü görüşme alanına gelen engelli bireyler bazı şikayetlerini dile getirdi. Kimi hala iş bulamaktan dert yanarken, özellikle oturma alanı ve tuvaletlerle ilgili ciddi sorun yaşadıklarını ileri sürdüler. Engelli bireylerden Muzaffer Türker,' Tuvaletleri açmıyorlar, içeriye giremiyoruz. Sıcağın altında saatlerce bekliyoruz' dedi. Volkan Cantaş ise, 'Geldiğimiz zaman tuvaletlerle ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. İçeriye sokulmuyor engelli arkadaşlarımız. Geçen hafta gelen bir arkadaşımız yerde oturuyordu. Buradaki memurlar siz dışarıda oturun tuvalete kimse girmeyecek diyor. Burada kimse ilgilenmiyor' ifadelerini kullandı.

MAĞDUR OLUYORUZ
Güneşin altında beklediklerini, oturma alanı ve tuvaletlerle ilgili büyük problem yaşandığını söyleyen Nihat Akdaoğan da kendileri ile ilgilenilmediğini öne sürdü. Akdoğan, 'Biz buraya iki senedir gidip geliyoruz. Bizi güneşin altında burada bütün engellileri bekletiyorlar. Oturacak yer vermezler, tuvalete sokmazlar. Her hafta bunu söylememize rağmen bize karşı kötü davranıyorlar. İşe alacağız diyorlar almıyorlar. Geldiğimiz kötü bir muamele görüyoruz. Buraya sorumlu müdür insani şartlarda sandalye koyacağını söyledi. Ama şu an burada ne sandalye var ne başka bir şey. Çoğu engelli arkadaşımız gelmedi. Çünkü burada oturma alanı yok, güneşin altında bekliyoruz. Tuvalete alınmıyor. Burası engelliler için kurumuş bir birim değil mi?' diyerek sitem etti.

VATANDAŞIMIZ KIYMETLİ

Vatandaşların şikayetiyle ilgili İşkur İl Müdürü Hasan Yoldaş da kendilerine bu yönde ilgili kişilerden talep geldiğini ve bu taleplerin yerine getirildiğini söyledi. Bizim görevimiz hizmet etmek diyen Yoldaş, 'Eğer kurumumuzun herhangi bir eksiği varsa hemen yerine getirilecek' dedi. Yoldaş, 'Tabi burası devletin bir kurumu. Devletin kurumu vatandaşa hizmet edecek, bizim görevimiz bu. İlgili arkadaşlarımız geçen hafta bizim buraya geldiler. Biz kendilerine ikramlarımızı yaptıktan sonra görüşlerini aldık. Bizden de o zaman iki talepte bulunmuşlardı. Bir tanesi tuvaletlerin açılmasıydı. Zaten tuvaletlerimiz o zaman da açıktı, şimdi de açık. İkincisi sandalyelerle ilgili bir talepte bulundular. Yine biz ek olarak onlara oturma yerleri sağlayalım dedik. Kapalı alana onlar için özel alanlar oluşturduk. Onlar kapalı alanda gölgede otursunlar, sonra tek tek çağrılsınlar dışarıya görüşsünler diye düşündük. Arkadaşlarımız dışarıya da, çağrıldıkları alana da sandalye istedikleri için içeriyi görmemişler. Dolayısıyla mesele bundan ibaret. Biz onlara her türlü hizmeti vermeye devam edeceğiz. Biz ilgili arkadaşlarımızın talepleri için yine gerekli incelemeyi yapacağız. Eğer kurumumuzun herhangi bir eksiği varsa hemen yerine getirilecek. Bu konuda müsterih olabilirsiniz' şeklinde konuştu.
Yoldaş ayrıca şu anda Türkiye'de 81 İl içerisinde engelli işe yerleştirmede Eskişehir'in birinci sırada yer aldığını ve bu konuyla ilgili kurum olarak büyük gayret içerisinde olduklarını kaydetti.