Çınar Kadınlar Derneği'nin Şubesi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışta, ES TV mikrofonuyla Dernek Şube Başkanı Sema Nur Dilek'in görüşlerini alan Muhabirimiz Meltem Karakaş'ın kadına yönelik şiddet ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasıyla ilgili sorusu yanıtsız kaldı.

GENEL BAŞKANDAN MÜDAHALE
Şube Başkanı Dilek, 'Biz o konuya girmeyelim' diyerek soruyu geçiştirmeye çalıştı. Demeç verdiği sırada Dilek'in yanında bulunan başka bir kadın ise 'İşin sanatsal yönüne bakalım' diyerek destek çıktı. Daha sonra ise Çınar Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akın, röportaja müdahalede bulundu.

PROJE DERNEĞİYİZ SAVUNMASI
Ankara Şehir gazetesinin de sahibi olan Akın, Karakaş'a tepki gösterdi 'Önce bir bizi tanımanız lazım. Önce bir önyargıdan kurtulun' diyen Akın, 'Önce bir kadın derneği deyince akla 'kadınlardan ibaret bir dernek' ifadesinin bırakın' dedi. Muhabirimiz Karakaş ise 'Kadınlar derneği başkanı bir kadın ve ben Sema Hanımla konuşmayı tercih ediyorum. Siz müdahale ediyorsunuz şu an' diyerek karşılık verdi. Feministçe davranışla bir yere varılamayacağını söyleyen Akın, 'Röportaja müdahale etmek zorundayım çünkü biz her soruyu kabul etmiyoruz. Çünkü biz proje derneğiyiz' dedi.

YANLIŞ YAPIYORSUNUZ
'Basına müdahale edemezsiniz, o zaman basını çağırmayın basın bülteni gönderin. Yanlış yapıyorsunuz' diyen Karakaş'a Akın, 'Ederim ben, nasıl edemem. O soruyu cevapsız bırakıyorum' dedi. Açılışta yaşanan olayın ardından, sosyal medya üzerinden birçok kişi ve kurum duruma tepki gösterdi. HM