TBMM'de uluslararası anlaşmaların görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer, 'Biz burada, gece gündüz çalışarak bekleyen tüm uluslararası anlaşmaları bir günde geçirsek dahi bu iktidarın baskı politikaları sürdükçe dünyadaki itibarımızı düzeltmek adına bir arpa boyu yol gidemeyiz' dedi.

YETER ARTIK
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne yönelik kapatma davasına tepki gösteren Çakırözer, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu kapatmaya kalkıyorsunuz. Saray iktidarına sormak isterim, ne istiyorsunuz o platformdan? Adı üstünde kadın cinayetlerini önlemek için mücadele veriyorlar. Hem de yılda 400 kadın, erkek şiddeti sonucu katledilirken' dedi.

SİVİL TOPLUMDAN ELİNİZİ ÇEKİN
Türkiye'de sadece ifadesi nedeniyle sanatçılara, yüzlerce gazeteciye ve binlerce yurttaşa dava açıldığına dikkat çeken Çakırözer, 'Türkiye eğer bugün kara parayla mücadele etmediği için gri listelerde ise bu, o hak temelli derneklerin faaliyetleri nedeniyle değil ki. Ya neden? İktidardaki yozlaşma yüzünden, uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara, 5'li çetelere, yerli yabancı oligarklara verilen imtiyazlar, onlarla çektirilen pervasız fotoğraflar yüzünden. Dolayısıyla, dernekler üzerinden sivil toplum üzerinden bu ceberut elinizi artık çekin' dedi. HM