Ülke genelinde 3 bin 600 Eskişehir'de ise 30 kişinin kamu dışı aile sağlığı çalışanı olduğunu hatırlatan Ömer Gezer, 'Kadro müjdesi verilmedi' diyerek tepki gösterdi.

DÖRT BİR TARAFTA HİZMET YAPIYORLAR
Sağlık çalışanlarının haklarının verilmesi gerektiğini söyleyen Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkan Vekili Ömer Gezer, 'Koruyucu sağlık hizmeti veren aile sağlığı çalışanları 12 yıldır devleti tarafından korunmayı bekliyor. Maalesef kamu dışı aile sağlığı çalışanları korumasız kalmıştır. Memur-Sen ve Sağlık Sen'in gayretleriyle 424 bin kamu görevlisi kadroya geçerken, en stratejik en mahrum en ücra yerlerde görev yapan kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadro dışı bırakılmıştır' dedi.

ANAYASAL BİR HAKTIR
'Kadro hakları verilmeyerek mağdur edilmektedirler' diyen Ömer Gezer, 'Eş durumu tayin hakları yoktur. Oysaki ailenin birlikte olması anayasal bir haktır. Doğum sonrası izin hakları yoktur. Bu hakkın olmaması hem anne sağlığı hem bebek sağlığı açısından insan haklarına aykırıdır. Kıdem ihbar ve tazminat hakkı yoktur. İş güvenceleri yoktur. Hastalık izin hakları yoktur. Yer değiştirme hakları yoktur' diye konuştu. HM