DOĞAL SU KAYNAKLARI
Mihalıççık önemli mesire alanlarından biri olan ve her yıl geleneksel olarak Kiraz Festivalinin yapıldığı Kalburcu mesire alanı Orman Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Orman İlçe İşletme Müdürlüğü tarafından onarıldı. Yapılan çalışmalarla birlikte sosyal tesis, çocuk oyun alanları, mescit, yürüyüş yolları, elektrik, tuvalet gibi sorunları giderdik. Özellikle su konusunda büyük sıkıntı yaşanan bölgede 2 bin 750 metreden doğal su kaynağı bulunarak kullanıma sunuldu.

2 BİN 750 METREDEN SU GETİRDİK
Mihalıççık İlçe Orman İşletme Müdürü Güray Gün çalışmalarla ilgili bilgi vererek, 'Mihalıçcık ormanlarından 2007 yılında ayrılmış ve mesire yeri olarak tesis edilmiş bir alan. 2021 yılında ise Orman Genel Müdürlüğünün ve bakanlığımızın resmi gazetede yayımlanan orman parkları yönetmeliği ile Kalburcu Orman Parkı statüsüne dönüştürülmüş bir alan. 310 dönüm alanda 2007 yılından bugüne kadar değişik dönemlerde orman genel müdürlüğü yöneticileri olarak arkadaşlarımız değişik çalışmalar yaptılar. Özellikle sosyal donatılar, sosyal kullanım alanlarını geliştirme çabasında oldular. Ben bir buçuk yıldır burada görev yapıyorum. 2019 yılında başlayan düzenlemelere devam ettik biz arkadaşlarımızla birlikte. Öncelikle burada sosyal donatıların geliştirilmesi, bakımlı hale getirilmesi, yürüyüş yollarının iyileştirilmesi ve halkın sağlıklı 12 ay boyunca kullanabileceği bir şekle dönüştürme çabasında olduk bu süreçte. En büyük problemimiz burada bir su problemimiz vardı 2750 metreden doğal bir su kaynağından buraya su getirdik su depolarımıza. Yine vatandaşların kullanmaları için mescit inşa ettik. Bununla birlikte yine temel ihtiyaç olarak gördüğümüz buranın akşam saatlerinde de kullanımına ve korunmasına da hizmet edecek olan elektrik problemimiz vardı. Bu elektrik problemini de bu trafo tesisiyle alanın aydınlatması diğer sosyal donatıların aydınlatmasına çözüm getirmesi yönünde 2021 yılında tamamladık. Buradaki mevcut diğer binaların bakımlarını tuvaletler ve diğer tesislerin çocuk oyun alanlarının bakımlarını yapma çabası içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız devam edecek' dedi.


YEŞİL VATANI KORUYALIM
Gün ayrıca vatandaşlara da çevre konusunda uyarı yapmadan geçmedi. Gün, 'Vatandaşlarımızı özellikle çevre temizliği ve kullanım sonrası temiz bırakma konusunda uyarmak istiyorum. Yine son 2 yıldır orman yangınları ile ilgili ülke olarak millet olarak çok büyük bir mücadele veriyoruz. Yeşil vatanın korunması ve geliştirilmesi için mevcut olan ormanlarımızı korumamız, orman yangınlarına karşı tedbirli olmamız ve yaktığımız ateşleri söndürmemiz çok önemli. Bu yönüyle de kullanım yapacak olan halkımıza tekrar bu konuyu hatırlatmak istiyorum' ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR YAŞAM ALANI OLDU
Mihallıççık Kaymakamı Onur Aykaç da Kalburcu mesire alanında yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Aykaç, 'Orman Bölge Müdürlüğümüz, Genel Müdürlüğümüz sağ olsun burada güzel bir yaşam alanı meydana getirdiler. Burası atıl bir vaziyette duruyordu. Festival burada yıllardır yapılmış ama bu şekilde bir tesis yoktu. Sağ olsun arkadaşlarımız çalıştılar, böyle bir tesis oluşturdular. Tabiki ormanlarımız ülkemizin göz bebeği, bizim nefesimiz. Dolayısıyla ormana sahip çıkmak hepimizin görevi, dolayısıyla emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum' dedi.


HABER: ŞENER ÇETİN