SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, Emel İrtem, Betül Dünder, Betül Tarıman, Ömer Asaf Tosun, Rahmi Emeç ve Eylem Lodos'un seçici kurulunda yer aldığı Emek Şiir Ödülü'nde başvurular 15 Ekim'de tamamlanmıştı. Çok sayıda katılımın olduğu Emek Şiir Ödülü'nün sonuçları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un makamında gerçekleştirilen törenle açıklandı. Törene, Seçici kuruldan SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, Ömer Asaf Tosun ve SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım katıldı.

TEŞEKKÜR ETİİ
Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emek Şiir Ödülü'nün seçici kuruluna ve ödüle katılanlara teşekkür etti. Başkan Kurt, 'Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Odunpazarı Belediyesinin geçen yıl ilkini düzenlediği şiir ödülünün bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Sonuçları belirledik. Ben seçici kurula ve ödüle katılan herkese teşekkür ediyorum' dedi.

KAZANANI ALİ ULAŞ AKALIN OLDU
Başkan Kurt'un ardından şiir ödülünün sonuçlarını açıklayan SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, 'Odunpazarı Belediyemiz ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'un teşviki ile düzenlediğimiz şiir ödülü sonuçlandı. Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda katılım oldu. SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, Emel İrtem, Betül Dünder, Betül Tarıman, Ömer Asaf Tosun, Rahmi Emeç ve Eylem Lodos'un oluşturduğu seçici kurulu, ödüle katılan eserleri büyük bir titizlikle değerlendirdi. Toplumsal duyarlılığı ön plana çıkarırken sıradan insanı, onun değerini, yaşadığı dünyayı hem yavanlıktan hem de basit bir gösterişten uzağa taşıyan ölçülü diliyle Ali Ulaş Akalın, 'Direnenler' adlı dosya ile Emek Şiir Ödülüne değer görüldü. Kendisini kutluyoruz. En kısa sürede ödül töreni ve yeri ile ilgili açıklama yapacağız. Bundan sonraki ödülümüze de Eskişehir ve Türkiye'nin diğer illerinden şiir yazanları ve şairlerin katılımını bekliyoruz. Sendikamız adına Odunpazarı Belediyesi ve Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a teşekkür ediyoruz' diye konuştu. Emek Şiir Ödülü'nü kazanan eser Odunpazarı Belediyesi'nin anlaşması olan yayınevi tarafından 1000 adet basılacak ve eser sahibine 100 adedi telif olarak verilecek. Ödül töreni ve yeri ile ilgili açıklamalar ise ayrı bir basın bülteniyle bildirilecek. HM