Tepebaşı Belediyesi'nin beğeniyle takip edilen ve şehrin kültür geleneği haline gelen Kent & Kültür Söyleşileri, farklı konu ve konuklar ile Eskişehirlilerin karşısına çıkmaya devam ediyor.
Koronavirüs dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen söyleşinin yeni bölümündeki konuğu Nazım Hikmet'in şiirlerini Türkçe olarak okuyabilmek için 8 yıl boyunca Türkçe dersleri alan Johan De Vos olacak. Koordinatörlüğünü Haydar Ergülen'in yapacağı 'Nazım Hikmet Türkçe öğretir!' adlı söyleşi 20 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da gerçekleşecek.
Zoom platformu üzerinden düzenlenecek programa katılmak isteyenler, etkinliğin QR kodunu telefonlarına okutarak, '826 3520 9599' numaralı Meeting ID ile ya da ilgili linke tıklayarak söyleşiyi izleyebilecek. QR kodu ve program linkine 'www.tepebasi.bel.tr/etkinlikler.asp' web adresinden ulaşılabilecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlik, Tepebaşı Belediyesi'nin, 'tepebasibld' adlı Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Johan De Vos kimdir?
Şair ve yazar Johan De Vos, 1956'da Gent'te doğdu. Gent Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1996'da görsel sanatlar alanında çağdaş sanatçı Francis Bekemans ile birlikte VF&G adıyla (Form, Felsefe ve Gaga) bir sanat dergisi çıkardı. 'Bir Mimarın İtirafları', 'Spa'da Kışı Geçirmek' ve 'Ticino Yolunda' adlı kitapları yayımlandı. 1993 yılında Gent hakkında yazdığı bir hikayesiyle ilk Michel Casteels -cursiefjesprijs- İtalik Ödülü'nü kazandı. HM