Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru'nun da katıldığı ziyarette gençlik meclisi üyeleri artan kira fiyatları, yurt ve öğrenci apartlarına yapılan fahiş zamlar ve emlakçılardan ev kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında sorularını Başkan Çelik'e yöneltti. Gençler bir çok öğrenciden devletin getirdiği yüzde 25 artış sınırlamasının üstünde kira artışı talep edildiğini, ev sahiplerinin talep ettiği artış miktarlarının kabul edilmediği taktirde evleri tahliye etmeleri istendiğini belirtti. Başkan Çelik ise 1 yıllığına getirilen maksimum yüzde 25 artış uygulamasının ev sahipleri tarafından uygulanmak zorunda olduğunu, bunun üstünde bir artış istendiğinde kiracıların kabul etme zorunluluğunun bulunmadığını ve bu durumla karşılaştıklarında yasal zam oranı üzerinden kiralarını yatırarak evlerinde konaklamaya devam edebileceklerini belirtti.
Ziyaret sırasında öğrenci apartı işleten oda üyeleriyle de gençleri görüştüren Başkan Çelik, apart ve yurt fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100'ü geçen fiyatlara yükseldiğini yurt sahiplerinden teyit etti. Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, bu fiyatlarla artık şehir dışında okumanın çok zorlaştığını, varlıklı ailelerin çocukları dışında kimsenin şehir dışında öğrenci okutamayacağını belirtti.
Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Başkan Gazi Çelik'e kendilerini kabul ettiği ve misafirperverliği için, gençlerin ev kiralarken hangi hususlara dikkat etmesi gerektiği, hakkında bilgi vermesinden dolayı teşekkür etti. Başkan Çelik ise üniversitelileri bilgilendirmek için yapılacak bu projeye memnuniyetle katılacaklarını belirterek nazik ziyaretlerinden dolayı Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne teşekkür etti. HM