ETOS'TAN SERGİ
Tepebaşı Belediyesi'nin destekleriyle Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) tarafından 'Kırkbir Türlü Karikatürlü' sergi, Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 3 gün boyunca açık olacak olan sergide karikatürist Aziz Yavuzdoğan, mesleğinde 41'inci yılı olması sebebiyle birbirinden anlamlı eserlerini Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatür Evi'nde sergiledi.

ÖZVERİYLE HAZIRLANDIK
Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ETOS Başkanı Nihal Bağcı, 'İnsan ve toplumla ilgili her olayı konu alarak, abartılı bir şekilde veren, güldürücü ve düşündürücü resim olarak tanımlanan bir sanattır karikatür. Kısaca bir çizgi binlerce anlam da diyebiliriz. Karikatürde iyi gören gözlere, iyi kavrayan bir akla ve hepsinden önce cesur bir yüreğe ihtiyaç vardır. Çelişkiden, duyarsızlıktan beslenir karikatür. İşte bugün Aziz Yavuzdoğan'ın 41 yıldır büyük bir özveri ile çalıştığı çalışmalarının bir kısmını görmek, kendisini ve sanatını daha yakından tanımak amacıyla bir araya geldik' dedi.

BENİM İÇİN ÖZEL BİR SERGİ
Sergi hakkında bilgi veren karikatürist Aziz Yavuzdoğan ise, 'Bu benim 9'uncu kişisel sergim. Meslekte 41'inci yılım olması sebebiyle özel bir sergi olmasını istedim. Bu sergide eski ve yeni çalışmalarım olmak üzere toplamda 45 tane karikatürüm var' diye konuştu. HM