Kuraklık lastikçileri de vurdu. Bu yıl kar yağışının olmaması nedeniyle vatandaşların hala kışlık lastiklerini taktırmadığını söyleyen lastikçiler, işlerin yüzde 50 düştüğünü belirtti. Geçen yıl bu zamanlar dükkanların önünde kuyrukların olduğunu ifade eden lastikçiler, lastik fiyatlarının da yüzde 100 arttığını kaydetti.

KAR YAĞMADI, KIŞLIK LASTİKLER KALDI
'Kar yağmadığı için satışlar da işler biraz düştü' diyen Cevat İnan, 'Normalde şu an buranın çok yoğun olması gerekirdi. Geçen sene bu zamanlar iş yapıyorduk. Kar yağmadığı için vatandaş gelmiyor. Lastikler elimizde kaldı. Önümüzdeki hafta kar yağışı gösteriyor ama henüz hareketlilik yok. İşler geçen seneye oranla yarı yarıya düştü. 1200-1300 liradan başlıyor lastik fiyatları. 2 bin liraya kadar çıkıyor. Geçen sene 600 liraya aldığınız lastiği bu sene 1200 liraya alıyorsunuz' diye konuştu.

'SATIŞLAR ÇOK DÜŞTÜ'
Lastikçi Ender Esen ise, 'Kar yağışı olmadığı için insanlar lastiklerini takmıyorlar. Bizde de emanet lastikler var. Onlar için gelmeyen müşterilerimiz de çok. Ama satış olarak çok düşüş var. Kar yağmayınca insanlar akın etmiyor. Şu anda sanayide hiç kış lastiği hareketliliği yok. İşler geçen seneye oranla yüzde 60-70 düştü. Bir günden bir güne fiyatlar tutmuyor. Yedek parça da olsa lastik de olsa bu böyle. Ortalama 1000 liraya aldığımız lastik bu sene 1600 lira oldu' şeklinde konuştu.