OKUMAK ÇAĞDAŞ BİR EYLEM
Çağdaş Okulları öğrencileri 'Okumak çağdaş bir eylemdir' etkinliği kapsamında İsmet İnönü Caddesi'nde bulunan bir AVM önünde Nutuk kitabını okudular. Öğrenciler etkinlikle kitap okumanın önemine dikkat çekip farkındalık yaratmaya çalıştılar. Etkinlik hakkında bilgi veren edebiyat öğretmeni Emel Adıgüzel, 'Üç yıl önce 'Okumak çağdaş bir eylemdir' sloganıyla yola çıkılan ve geleneksel hale gelen bu etkinliğin bu yıl 3'üncüsünü düzenliyoruz. 21. Yüzyıl becerilerinden en önemlisi okuduğunu anlama diye düşünüyoruz. Okulumuz okuma kültürüne çok önem veriyor. O yüzden farkındalık yaratmak için aslında bu etkinliği yapıyoruz. İlk önce tramvaylarda ve daha sonrasında Sazova Park'ında gerçekleştirmiştik. Biraz daha merkezi olduğu için bu yıl burayı uygun gördük. Öğrencilerimiz nutuklarını okuyor, okuduklarını da bir başkasına hediye ediyor. Kitapları hediye ederken de içine not yazıyoruz. Diyoruz ki bu kitap gezici bir kitaptır, sizde lütfen bir başkasına hediye edin. Okumak her an her yerde yapılabilecek çağdaş bir eylemdir, biz buna inanıyoruz' dedi.

OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ
Okul öğrencilerinden Çağan Açıkalın, 'Öncelikle bizim okulumuz bu konuda çalışmaları çok yürüten bir okul ve bizde bu çalışmaya katılmayı derinden isteyen öğrencileriz. Öncelikle okumak çok önemli dönemimizde özellikle okuduğunu anlamak. Biz de bu konuda bir farkındalık yaratmak istiyoruz' diye konuştu.

OKUMAYI ÖNEMSİYORUZ
Okul öğrencilerinden Zeynep Özkoçak, 'Ben Çağdaş Okulu'nda öğrenci olduğumdan beri her zaman okumakla alakalı etkinlikler yaptık. Bugün burada da okumakla alakalı farkındalığı arttırmak amacıyla burada buluştuk. Herkesi bekliyoruz. Okumak çok güzel ve çağdaş bir eylem' dedi. HM