Geleceği inşa etmek için
Camianın gözü kulağı transfer tahtasındayken Siyah Kırmızılı kulüp Başkanı Erkan Koca ve kulübün eski yöneticisi TRT Spor Yıldız Kanal Koordinatörü Yasin Özkaya TRT 1 Radyo'da Hamdi Yüce Er ve Sinem Yıldırım'ın sunduğu Spor Gündemi programına telefonla bağlandı. Koca, 'Eskişehirspor'un geleceğini inşa etmek için göreve geldik. Yönetimimizin yaş ortalaması 35. yönetici arkadaşlarımızla yasağı kaldırabilmek için şehir şehir dolaştık. 80 tane imza aldık. Sona geldik. Trabzonspor dosyasını pazartesi veya salı çözüp müjdeli haberi camiamıza vermek istiyoruz. Basın toplantısı yapıp her şeyi anlatacağız' dedi.

Transfer komitesi oluşturduk
'Transfer komitesi oluşturduk' diyen Koca, Sezgin Coşkun, Onur Bayramoğlu, Sinan Ören ve yöneticimiz Anıl Koçhan yer alıyor. Eyüpspor, Sivasspor ve Karacabey'den transferler yapacağız. Önümüzdeki sezon bu ligde şampiyonluğa oynayabilecek kadro kurmaya çalışıyoruz. 1,5 yıllık 2,5 veya 3 yıllık sözleşmelerle bunu gerçekleştirmek istiyoruz' ifadelerine yer verdi.

Yasağın kalkacak olmasında memnunlar
Başkan Erkan Koca, Bugün mevcut kadro ile toplantı yaptım. Onlara kendilerinin kıymetli olduğunu söyledim. Transferi açsak bile siz de başarının pay sahibi olacaksınız dedim. Onlar da yasağın kalkacak olmasından gayet memnunlar. Yarın Şile Yıldızspor maçımız çok önemli. Takıma güveniyoruz. İnşallah kazanacağız' ifadelerini kullandı.

Futbolcular yükten kurtulacak
Eskişehirspor eski yöneticilerinden TRT Spor Yıldız Kanal Koordinatörü Yasin Özkaya ise, 'Transfer açılırsa mevcut kadrodaki futbolcular yükten kurtulacak. Transfer yapılması onların gelişimine ve psikolojik baskının kalkmasına katkı sağlayacaktır. Transfer açılırsa Eskişehirspor'da yıllardır süren düşüş yükselişe evrilir' dedi.