Tadilatı tamamlanan evler rengarenk boyanarak, güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Doğal ve tarihi güzellikleri ile dikkat çeken bölgenin turizme kazandırılması hedefleniyor.

TURİZM KÖYÜ HALİNE GELECEK
İnhisar İlçesi Koyunlu Mahallesi doğal ve tarihi güzelliği ile dikkat çekiyor. Koyunlu'da Sakarya nehrinin hemen kıyısında yer alan asırlık tarihi evler ise zamana meydan okuyor. İnhisar Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında 100-150 yıllık tarihi binalar onarılarak, rengarenk boyanıyor. Bölgede çalışmalar devam ederken, yapılarda yavaş yavaş renk cümbüşü yaşanmaya başladı. İnhisar Kaymakamı Elif Nur Saçal İlçeyi iyi bir noktaya taşımak için çalışma yürüttüklerini ifade ederek, Koyunlu köyünü de bir turizm köyü haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Saçal, 'Burada siz de görüyorsunuz, tarihi 100 yılı aşan evlerimiz var. Ve çok güzel bir düzen halinde bulunuyorlar, sapasağlam ayakta duruyorlar. Biz de onlara ufak dokunuşlar yapıyoruz. Tamir etmemiz gereken yerleri tamir ediyor ve rengarenk boyuyoruz. Biz burayı turizm köyü haline getirmeyi planlıyoruz. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor' dedi. Saçal bölgenin özellikle doğa sporları için de uygun bir nokta olduğunu ifade ederek, bununla ilgili çeşitli kulüplerle görüşüldüğünü kaydetti.

DOĞASI VE TARİHİ İLE BÜYÜLÜYOR
Saçal insanların İnhisar'a neden gelmeleri sorusuna ise şöyle cevap verdi: 'Burası hem doğal hem de tarihi güzelliklerine ev sahipliği yapıyor. Bizans tekfuru Mihalgazi türbesi bizim ilçemizin sınırları içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda tarihi çok eskilere, on bin yıllara dayanan bir İn mağaramız var. İçerisinde arkeolojik kazılar yapıldı. Onu görmeye gelebilirler. Bunun dışında burası öyle bir bölge ki, 12 ay boyunca sebze, meyve yetişriciliğinin yapılabileceği bir yer. Eylül'de gelirlerse salça çalışmalarına katılabilirler. Kasım'da gelirlerse nar toplayabilirler. Bu zamanda gelirlerse soğan toplayabilirler. Hem tarihi, hem de tarım alanında doygunluk yaşayabilirler. Bunun yanında bölgemizde çok fazla trekking rotamız var. Yürüyüş yapmak, dağcılık yapmak isteyenlere Harmankaya kanyonumuz var. Bu şekilde 1 haftalarını dolu dolu geçirebilirler.'