ANEMON'DA DÜZENLENDİ
Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi, Anemon Otel'de üyelerine akşam yemeği verdi. Yemeğe Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman ve birçok iş insanı katıldı.

ESKİŞEHİR TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ

Eskişehir'in Türkiye ekonomisi için çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar,'Ben çocukluğumdan beri Eskişehir'e çok gelip gittim. Çok ticari ilişkilerim oldu. Onun için Eskişehir'in iktisadi hayatına katkıda bulunmak için yıllar önce MÜSİAD şubemizi açmıştık burada. Şimdi yıllar sonra tekrar buradayız. Dolayısıyla Eskişehir'deki hem güzel gelişmeleri görmek hem de buraya daha fazla nasıl katkıda bulunabiliriz diye bir ziyaret gerçekleştirdik. Eskişehir'de yüzümüzü ağartan çok fazla firmamız var. Organize sanayi bölgeleri dolu, ilçeleriyle beraber Türkiye'yi çok iyi temsil eden, üniversitesiyle şehir olarak iyi temsil eden bir şehrimiz. Dolayısıyla Eskişehir göz bebeği şehirlerimizden bir tanesi' diye konuştu.

KRİZ OLSA YATIRIM OLMAZ
'Bugün sanayicilerimizin hepsine sorduğumuzda hepsi yeni yeni yatırımlar yapıyorlar. İnsanlar kriz görse yatırım yapmaz' diyen Yarar, 'Türkiye'de ekonomik krizden bahsetmek esasında bir yönüyle rakamsal olarak mümkün ama bunun dünya konjektöründe ve Türkiye'nin ihracat rakamları, yatırım potansiyeli ve mevcut yatırımlar açısından baktığımızda esasında iki manzarayı bir arada görüyoruz. Bir tarafta global bir kriz ve bunun Türkiye'ye etkisi var, öbür tarafta da çok dinamik bir sanayimiz var. Bugün sanayicilerimizin hepsine sorduğumuzda hepsi yeni yeni yatırımlar yapıyorlar. İnsanlar kriz görse yatırım yapmaz. Demek ki bu kriz senaryosuna iş adamı yönünden bakıldığında esasında potansiyeli çok daha fazla ve Türkiye'nin önü açık. Dolayısıyla bizim global krizin Türkiye etkisine odaklanmaktan ziyade Türkiye'nin şu anda dinamizmine odaklanmamız lazım ve bu dinamizmi görüp istihdam rakamlarının arttığını, işsizlik rakamlarının düştüğünü görmemiz lazım. İhracatımızın sürekli arttığını görmemiz lazım. Şu anda Çin olsun, Ukrayna olsun, Rusya olsun, Arap ülkeleri olsun Türkiye'ye devamlı yatırım yapmak için bize o kadar çok talep var ki. Burada kriz olsa niye bu kadar adam buraya gelecek?' şeklinde konuştu.

YATIRIM MALİYETLERİ ÇOK ARTTI

Yatırım maliyetlerinin çok arttığını vurgulayan MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman ise, 'Kurucu genel başkanımız Erol Yarar Eskişehir'e geldiler. Üyelerimizle kurucu genel başkanımızı bir araya getirip üyelerimizle hasbihal edeceğiz ve planladığımız projelerimiz var. Onları üyelerimize açıklayacağız. Üyelerimiz şu an genelde yatırım yapmak için uygun arazi talepleri var. Yatırım maliyetleri çok arttı. Malumunuz enerji maliyetleri çok yükseldi, arsa maliyetleri, inşaat maliyetleri çok yükseldi. Yeni yatırım yapacak üyelerimizin önünü açmak için birtakım projeler var. Onları açıklayacağız. Çok büyük talep var şu anda organizede. Organizede yatırım yapacak yatırımcıların hem yurt içi hem yurt dışı önlerini açacak ciddi çalışmalar var. Eskişehir'e yatırıma açık bir şehir' ifadelerini kullandı. HM