CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, iki günlük ziyaret için bulunduğu Konya Ereğli'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütünü ziyaret ederek partililerle buluştu. Süllü, ekonomide çöküşün nedeninin yanlış politikalar olduğunu söyledi.
CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, ilçe örgütü ve partililerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Jale Nur Süllü, ekonomiyi değerlendirdi. Ekonomideki çöküşün 16 yıldır izlenen yanlış ekonomi politikaları olduğunu söyleyen Süllü, 'Milli ve yerli direniş sergileme adı altında vatandaşın yastık altı tasarruflarına göz dikiliyor. Onların doları varsa bizim Allah'ımız var gibi açıklamalarla dünyevi gerçekler, her zamanki gibi uhrevi inançların arkasına sığınılarak gizlenmeye çalışılıyor. Güçlü Türkiye, güçlü lider; bizi kıskanıyorlar gibi algı operasyonları ile izledikleri yanlış politikaların üstünü örtmeye çalışıyorlar' dedi.

CEPLERDEKİ PARA AZALACAK
Doğalgaz, elektrik gibi zamların yaz ayları olması sebebiyle vatandaşın cebine yansımalarının tam anlaşılmadığını söyleyen Süllü, 'Akaryakıta gelen zamlarda ÖTV kısılıyor ama dolar yükselmeye devam ettiğinde ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Dövizdeki önlenemez yükselişle bir yandan üretim girdilerindeki artışla üretici enflasyonu artarken temel maddelerin ithal edilmesi ile tüketici enflasyonundaki artış, her gün vatandaşın cebindeki paranın azalmasına neden olmaktadır' şeklinde konuştu.

MİLLİ ÜRETİMİN TAKİPÇİSİ OLMALIYIZ
Kendilerine düşen görevin krizin faturasını vatandaşa yüklemeye engel olmak olarak tanımlayan Süllü şöyle konuştu: 'Çılgın Projeler olarak adlandırılan rant çevrelerine yönelik projelerden vazgeçilerek değer yaratacak gerçekten yerli ve milli üretim politikalarının takipçisi olmamız gerekir. Yapılacak kamu tasarrufunda vatandaşın alacağı hizmetlere yönelik kısıtlamalar yerine devletin üst kademesinde bu tasarruf gerçekleştirilmelidir.'