ES TV'YE ÖZEL AÇIKLAMALAR YAPTI
Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever göreve geldiği 2019 yılından bu yana yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sever ilk olarak kuruluşun topraklarında görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Sever, 'Yaklaşık üç yıllık bir süremiz dolmak üzere. Belediye başkanlığımızda ilk göreve geldiğimizde öncelikle Söğüt'ün sorunları neler, onları masaya yatırdık. Malumunuz dedem Ertuğrul bu toprakları yurt edinmiş ve Ulu çınar buradan oluşmuş. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu bu topraklardan oluşmuş. Dedem Ertuğrul ve Osmangazi'nin şehri emin yaptığı bu topraklarda bende şehri emin olarak görev almaktan onur ve gurur duyuyorum' dedi.

KUYULU MESCİD VE ÇEVRESİNİ ONARDIK
İsmet Sever göreve ilk geldiğinde Osmanlının ilk mescidi olarak bilinen Kuyulu Mescid ve çevresinde düzenleme yaptıklarını ifade ederek, 'İlk görevimiz, dedem Ertuğrul'un Söğüt'e kazandırdığı Kuyulu Mescit, Osmanlı kurulmadan önce yapılmıştır.Herkes burayı Osmanlı döneminde yapılan bir mescit olarak bilir fakat ben hep düzeltme yapıyorum, Kayı döneminde yapılmıştır. Burada çevresinde lavabo ve tuvaletlerimiz yoktu. Düzensiz bir yerdi ve gelen turistler çok zorluk çekiyordu. İlk önce burasının düzenlemesini yaptık. Mescid etrafında bir şadırvan, tuvalet ihtiyaçları ve oturup dinlenme gibi ihtiyaçlar vardı. Küçük hediyelik eşya dükkanlarına da ihtiyaç vardı ve bunları gerçekleştirdik' diye konuştu.

YOL SORUNUMUZ KALMADI
Söğüt'ün en büyük sorunlarından birinin yolları olduğuna dikkat çeken Sever, yol sorununuz çözüldüğünü ifade ederek, Söğüt-Bilecik ve Bilecik-Eskişehir yolumuz sorunlu bir yoldu ve buranın düzenlenmesi gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla sıcak asfalt yapıldı. İlçemizde en büyük projemiz bu oldu ve yol sorunumuz ortadan kalktı' dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BENİMSEYECEĞİZ
Şehrin daha güzel yapılanması için yeni alanların imara kazandırıldığını belirten Sever hayta geçirecekleri yenilenebilir enerji kaynakları ile de mağdur vatandaşların elektrik faturalarını ödeyeceklerini kaydetti. Sever, 'Güneş enerjisi yani yenilebilir enerji uygulamamız var. Bu da bu ay içinde teslim edilecek. Ayrıca Söğüt Belediyesinin aylık gelen faturaları karşılanmış olacak, kalan ücretin bir kısmıyla da inşallah ihtiyacı olan mağdur vatandaşlarımızın elektrik faturalarını ödeyeceğiz. Yani Sosyal Belediyecilik anlayışımızı gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

OBA KENT KURACAĞIZ
Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever en büyük projelerinden birinin Oba Kent projesi olduğunu söyleyerek, 'En büyük projelerimizden ve hayallerimizden biri olan Oba kent. Malumunuz dedem Ertuğrul Söğüt'e 400 çadır ile geldi. Benim hayalim 40 çadırlık bir oda kent, yani butik otel yapmaktı. Sayın Valimiz Bilal Şentürk'e bunu arz ettiğimde kendilerinden destek istemiştim, sağ olsunlar bu projeye destek verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul gördü. Bilecik yolu üzerinde yüksekokulumuz ve TOKİ'nin arka kısmında kalan tarafa çok güzel bir proje çıkardılar. Bizim aslında 20 milyonluk bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu projenin büyütülmesini istedi. Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından diplomatik oda olarak düzenleniyor. Burada gençlerimiz, öğrencilerimiz ve turistlerimiz konaklama imkanı bulacaklar. Aynı zamanda Dedem Ertuğrul dönemindeki o yaşantıyı ve duyguları yaşatacak cirit, atçılık gibi alanlarda yer alacak. Sayın Valimiz talimatını verdi, yarın öbür gün ihaleye çıkacak inşallah, bu da Söğüt halkımıza ve turizme kazandırılacak' şeklinde konuştu.

TURİZM KONUSUNDA ÖNE ÇIKACAĞIZ
Söğüt'ün bugüne kadar hak ettiği yere gelmediğini vurgulayan Sever, 'Biz bundan sonra turizm konusunda daha çok öne çıkmayı düşünüyoruz. İlçemizde sanayi alanında fabrikalar mevcut fakat bunlar yeterli değil. Bizim ilk önce turizmi canlandırmamız lazım. Bende bu amaçla göreve ilk geldiğim günlerde ikinci meclisimde Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğümü kurdum. İnşallah bu müdürlüğümüz bünyesinde Söğüt'ümüzün üç konağından birini satın aldık onun projesini gerçekleştirdik. Söğüt'ün karşı yakasında Cumhuriyet mahallesi dediğimiz mevkii de Rumlar ikamet ediyormuş. Kuyulu mescit derenin bu tarafına kurulmuş. O dönemden kalan üç tane konak kalmış. Biz bunları restore edip misafirlerimizin kullanması için hizmete açacağız. Biz Tarihi Kentler Birliğine başvuruda bulunduk ve bu projemiz ödül aldı. Şimdi malumunuz tüm Dünya Covid-19 salgınından ötürü sıkıntı içinde ve en büyük şanssızlığımız bu. Ekonomik sıkıntımız var, ilgili yerlerden bunun için destek isteyeceğiz. Kurtuluş savaşlarında Yunanlılar Söğüt'ümüzü yakarak, yıkarak terk etmişler. Şu anda günümüzde mevcutta kalan birkaç tane konağımız var. Bunları da inşallah halkımızın hizmetine kazandırmayı hedefliyoruz. Eskiden Söğüt İpekçilikle meşhurdu. Şehir merkezimizde de iki tane fabrikamız mevcut. Şu anda ikisini de belediye olarak satın aldık. Fabrikanın bir bölümünü BEBKA'nın desteğiyle restore ediyoruz. 1 milyon 180 bin liralık destek çıktı. BEBKA'nın desteğiyle bu binayı restore edip, orada seri bir şekilde alp kıyafetleri üretimine başlayacağız. Ekonomik anlamda Söğüt'ümüzde destek vermek anlamında bunu gerçekleştireceğiz inşallah' dedi.

İSTİHDAM MÜJDESİ
İstihdam anlamında güzel haberlerin olduğunu dile getiren Sever, 'Müjdeli haberlerimiz var. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın Gübre Taş şirketinin çok yakında temel atma töreni gerçekleşecek. Altın madeni burası… 800-1000 kişi arasında bir istihdam sağlanacak. Ayrıca İlçemizde OSB'miz var. 2006 yılından beri maalesef kurulamayan bir alanımızdı. Geçen ay içerisinde onlarla bir toplantı yapıldı Valimizin başkanlığında inşallah üç ay içerisinde işletmenin inşaat çalışmalarına başlayacaklar. Ve bittiği dönemde 1500-3000 kişi arasında istihdam sağlanmış olacak. Bunlar Söğüt için çok güzel çalışmalar. Bizim amacımız Söğüt'ün gelişmesi, nüfusumuzun artması, tek temennimiz bu' dedi.