ANEMON OTEL'DE BİR ARAYA GELDİLER
Junior Chamber International (JCI) Türkiye Zirvesi Eskişehir ev sahipliğinde gerçekleşti. Anemon Otel'de 'Liderliğin Gelmişi Geçmişi' temasıyla düzenlenen zirveye CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, JCI Türkiye Başkanı Fatih Şengül, JCI Eskişehir Başkanı Av. Oytun Süllü, JCI Türkiye Ulusal Direktörü Şaha Elif Ergin ve Türkiye'nin dört bir yanından JCI üyeleri katıldı.

FARK YARATACAK ORGANİZASYON

Zirvenin açılış konuşmasını JCI Türkiye Ulusal Direktörü Şaha Elif Ergin yaptı. Ergin düzenlen organizasyonun farklı bir bakış açısı yaratacağını ifade ederek katılımcıların iki gün boyunca keyifli bir program geçireceklerini kaydetti. Ergin, ' JCI Ulusal etkinlikleri bende her zaman farklı bir bakış açısı ortaya koydu. İşimde ve kendimde büyük değişimler fark ettiğim etkinlikler olmuştur. Bugün burada ilk defa ulusal bir organizasyona katılan arkadaşlarımız var. Onlara söyleyebileceğim tek şey doğru yerdesiniz. Ve buradan giderken hiç pişman olmayacaksınız. Çok keyifli bir iki gün geçirmenizi diliyoruz. Biz programımıza büyük bir özveriyle çalıştık. Farklı bir bakış açısı ve vizyon geliştirmek için, hayatımızda farklı değişiklikler yaratmak için programı bu şekilde hazırladık. Biz hazırlarken çok keyif aldık. Umarım siz de bu keyfi bizimle yaşarsınız ve sizlerle daha da güzel olur diye düşünüyorum' dedi.

ZİRVE GENÇLERE KATKI SUNACAK
JCI Eskişehir Başkanı Av. Oytun Süllü zirvenin genç girişimcilere katkı sunacağını belirterek, 'Bu zirve için çok ciddi emek harcadık, çok ciddi mesailer harcandı. Gerçekten güzel bir zirve olacağını düşünüyoruz. Kendinize bir şeyler katabileceği ve bunun yanında eğlenebileceğiniz bir zirve olacağını düşünüyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, hep birlikte çok evleneceğiz' ifadelerini kullandı.

GENÇLİK ORGANİZASYONU

JCI Türkiye Başkanı Fatih Şengül ise Türkiye'nin en önde gelen gençlik organizasyonlarını düzenlediklerini ifade ederek, değişen dünyaya liderler yetiştirdiklerini belirtti. Şengül, 'Çok harika çalışan bir ekip vardı ve son ana kadar en güzelini yaptılar. Sizlere çok önemli isimleri ve harika münazara turnuvalarını ve akşamda çok güzel vakit geçireceğimiz zamanları ayarladılar. Her zirve bir anı ve bu anıları biriktirerek devam ediyoruz. Geçen saydım JCI'da 26'ncı zirvem. 14'üncü yıla doğru koşuyorum. Genç girmenin avantajı ve hala beş yılım var. Dünya değişiyor, JCI'da değişiyor. Çok mutluyuz ki özellikle pandemi zamanından sonra birçok yeni üye aramıza katıldı ve katılmaya da devam ediyor. Bu zirveleri gerçekleştirmemizin temel sebeplerinden bir tanesi de bu birlikteliği JCI'nin dokunma tarafı çok iyidir. Size ömür boyu yolculuk eder. Değişen dünyaya liderler yetiştiriyoruz diyoruz. Çok iddialı bir söz ama JCI 105 ülkede farklı kültürleri aynı potada eriterek aslında bu tek tip olmayan farklı görüşleri kapsayan bir liderlik modeli geliştiriyor. Bizde bu yolculukta sizlere JCI Türkiye şubelerimizle beraber bu farkı yaratmak için etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. JCI Türkiye 35'inci yılını Kasım ayında kutlamaya başlayacak. Biz 35 yılı geride bırakıyor olacağız. 1987 yılında yolculuğa başlamış ve baktığınız zaman sivil toplum anlamında Türkiye'nin en önde gelen gençlik organizasyonu diyebiliriz. Özellikle dünya görüşünü farklı düşünceleri kavramada JCI inanılmaz güzel bir araç' diye konuştu.

ROL OLMAK GURUR VERİCİ
2023 JCI Dünya Baş Başkan Yardımcısı Adayı Nihal Zoroğlu da Dünya Kongresinde Türk kadını olarak rol alacak olmanın gururunu yaşadığını belirterek, 'Umuyorum ki güzel haberlerle Hong Kong'dan ya da Malta'dan döneriz' dedi. Zoroğlu, 'Öncelikle Fatih Başkana teşekkür ediyorum. Bu zamanı paylaştığı için ve şu anda hazırlık aşamasında olduğumuz ve aslında Dünya Kongresi'nde açıklanacak olan hala bir seçim süreci geçireceğimiz bir pozisyonun duyurusunu burada yaptığı için. Benim için çok heyecan verici, çünkü bir kadın olarak bir Türk kadını olarak bu rolü alacak olmak aslında çok büyük gurur duyduğum bir unsur. Ve JCI Türkiye'nin bunu desteklediğini görmek benim için paha biçilemez. O yüzden Fatih başkana ve JCI üyelerine teşekkür ediyorum. Umuyorum ki güzel haberlerle Hong Kong'dan ya da Malta'dan döneriz. Bu tür başarıları daha çok kutlama şansımız olur' şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ SUNUM YAPTI
Konuşmaların ardından Akademisyen, yazar Prof. Dr. Özgür Demirtaş yaptığı sunumda katılımcılara tüm yönleriyle liderliği anlattı. Öte yandan Türkiye ve K.K.T.C. olmak üzere 25 şubesiyle birçok meslek grubundan, kökenden ve kültürden insanları bir araya getiren ve yaşanabilir bir dünya oluşturmak için çalışmalar yapan Junior Chamber International'ın 'Liderliğin Gelmişi Geçmişi' temasıyla gerçekleştirdiği zirve 15 Ekim tarihinde Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve ABD'li küresel girişimci, Next Metals CEO'su Benton H. Wilcoxon'un katılımıyla devam edecek. JCI Türkiye Güz Zirvesi, eğitim ve atölye çalışmalarının yanında Münazara ve Topluluk önünde konuşma yarışmaları ile tamamlanacak. HM