2020-2021 Sezonu Spor Toto 1. Ligde bitime 7 maç kaldı. Milli maçlar nedeniyle bir hafta ara verilen lig yarışında, ilk iki, play-off ve ligde kalma yolunda büyük heyecan yaşanıyor.
SON 7 MAC KALDI
Ligin bitimine 7 maç kala ligde kalma yolundaki rakiplerinin 20 puan gerisinde kalan ve 1 puan farkla henüz matematiksel olarak ligden düşmesi kesinleşmeyen Eskişehirspor, kalan 7 maçını kazanması ve rakiplerinin tüm maçlarını kaybetmesi halinde ligde kalma ihtimali bulunuyor.
HEYECAN ARTIYOR
Diğer taraftan ligde ilk iki yarışında ise soluklar tutulmuş durumda. İlk iki sırayı elde eden takımların direk Süper lige yükseleceği yarışta, 3,4,5 ve 6.sırayı elde eden takımlar ile süper lige vize alacak son takım olmak için adını play-off maçlarına yazdıracak.
SAMSUN LİDERE TAKILDI
27.hafta maçlarının geride kaldığı yarışta, haftayı Samsunspor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle geride bırakan Giresunspor, 56 puanla rakibi Samsunspor'un 5 puan önünde liderliğini sürdürürken, evinde lidere boyun egen Samsunspor ise Süper lig yolunda önemli bir yara almış oldu.
ALTAY AVANTAJ YAKALADI
Haftayı sahasında aldığı 3-0'lık Menemen galibiyeti ile geride bırakan ege temsilcisi Altay, 50 puana yükselerek ilk iki yarışındaki rakibi Samsun ile arasındaki puan farkını 1'e indirmiş oldu.
ADS ES ES KARŞISINDA YARA ALDI
Güçlü kadrosu ile son haftalarda çıkışa geçen ve ilk iki yarışında avantaj yakalayan Adana Demirspor ise, Eskişehirspor gençleri karşısında aldığı 1-1'lik beraberlik ile önemli 2 puan kayıp yaşayarak 49 puanda kalarak ligde 4.sırada kaldı.
Ligde 49 puanla 5.sırada yer alan Altınordu ve 47 puanla 6.sırada bulunan İstanbulspor ise ilk iki yarışını takip eden diğer takımlar oldu.
PLAY-OFF UMUTLARINI KORUYORLAR
46 puanlı Keçiörengücü play-off potasının 1 puan gerisinden yoluna devam ederken, en yakın rakibi Tuzlaspor ise 41 puanla, Bursaspor ise 40 puanla play-off umutlarını koruyan takımlar oldu.
20 PUAN FARK OLDU
Diğer taraftan geçtiğimiz sezon ligden düşmenin iptal edilmesi sayesinde bu sezon 1.ligde yoluna devam eden Eskişehirspor, bu şansı kötü kullanarak ligin bitimine 7 maç kala neredeyse 2.lige düşmeyi garantileyen ilk takım oldu. 8 puanla son 7 haftaya giren Siyah kırmızılıların, ligde kalma yolundaki rakibi ile arasında 20 puan fark bulunuyor.
ES ES VE ANKARA HAVLU ATTI
Eskişehirspor'un ardından 2. Lige en yakın gözüken diğer takım ise Ankaraspor oldu. 16 puanla 17.sırada kalan başkent ekibi, son 7 maçın kaldığı yarışta, küme düşme hattının 8 puan gerisinde yoluna devam ediyor.
AKHİSAR DİRENİYOR
18 takımın bulunduğu ligde düşme potasının içinde yer alan son takım ise Akhisarspor. 25 puanla 16.sırada kalan Akhisar'ın, düşme potası ile arasında 3 puan fark bulunuyor.
4 TAKIM POTAYA YAKIN
Diğer taraftan ligde 28 puanla düşme potasının 2 puan üstünde yer alan Menemen ve Adanaspor'un yanı sıra, 29 puanlı Balıkesir ve 32 puanlı Boluspor gibi takımlar ise, son 7 haftaya düşme korkusuyla giren takımlar oldu.