EYLEM YAPTILAR
KESK Eskişehir Şubeler Platformu adına açıklamayı yapan Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ayhan Gürler, 'Türkiye'yi A.Ş gibi yönetme iddiasındaki sistemde ülke hisselere bölünerek satılmaya başladı, konut alan yabancılara vatandaşlığın promosyon olarak verildiği, para eden ne varsa haraç mezat satıldığı, geçiş garantili köprü ve yollar, hasta garantili hastaneler, kur korumalı mevduatlarla, emekçilerin ödediği vergiler ve gelir kayıplarının servet sahiplerine aktarıldığı bir sisteme geçildi' dedi. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını vurgulayan Gürler, 'Kriz teğet geçti, kriz miriz yok söylemlerinin yerini enflasyon yok, hayat pahalılığı var söylemleri aldı. Emekli maaşlarının asgari ücretin, asgari ücretinde açlık sınırının altında kaldığı, yoksulluk sınırının üzerinde maaş ve ücretlerin ayrıcalıklı hale geldiği Maliye Bakanı Nebati'nin dediği gibi dar gelirliler hariç herkesin kar ettiği bir dönemden geçiyoruz' ifadelerini kullandı.

AKLIMIZLA ALAY EDİLİYOR
'2022 yılına girerken asgari ücrete ve kamu emekçilerine yapılan maaş zamlarının satın alma gücü açısından korunması siyasi iktidarın görevidir' diyen Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ayhan Gürler, 'Altı ay ya da bir yıl sonra gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamları üzerinden verilen farkları zam diye sunmak değil, enflasyon tahminlerini tutturamayan, siyasi iktidarın TÜİK eliyle enflasyon rakamlarını manipüle etmesi ya da enflasyon yok hayat pahalılığı var diyerek aklımızla alay etmesi değil, enflasyondan kaynaklı kayıplarımızı bir sonraki ay karşılaması gerekir' şeklinde konuştu.

İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ
Siyasi iktidarı yaşanan bu süreçte toplu sözleşme masasına davet eden Gürler,  'Bakan Nebati'nin dediği gibi bu dönemin tek kaybedeni olan dar gelirliler olarak kayıplarımızın karşılanmasını istiyoruz. Biz emekçiler, size göre dar gelirliler toplumun yüzde 95'iyiz. Sabahın alaca karanlığında sokağa dökülen işçiler, kamu emekçileri, çiftçiler yani üretenler biziz. Bizler sabahın sahipleriyiz, hesap sormayı da biliriz yaralarımızı sarmayı da, biz üretmezsek hayat durur. Bizi yok sayan siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz; Biz eşitlik, adalet, demokrasi ve barış istiyoruz. Biz insanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz' ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de destek verdi. Açıklamaların ardından maaş bordroları yakıldı.