Dram filmleri, günlük hayattaki dolan enerjilerimizi dışarıya attığımız filmlerdir bana kalırsa. Bir şekilde içimizdeki biriken duyguları dışarı atacağımız, rahatlayacağımız, katarsisi hissetmek için izlediğimiz filmler olarak tanımlıyorum kendi içimde. Film olduğunu biliriz lakin olay örgüsü olarak, mutlaka bizi içine çeken bir havası vardır. 2022 yılında vizyona girmiş, dijital platformlarda yayımlanmış 5 filmi tavsiye edeceğim. Sizlerde günlük hayatın monoton enerjisi ile kendinizi doldurduğunuzu hissettiğiniz zaman, ufak bir kaçış mekanizması olarak kullanabilirsiniz.

1. Dilberay
Dilberay, 29 Nisan 2019 yılında hayata veda eden Dilber Ay'ın hayat hikayesini konu ediyor. Ketche'nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Dilber Ay'a Büşra Pekin hayat veriyor.

2. Nil'de Ölüm
Dedektif Hercule Poirot, Doğu Ekspresi'nin ardından bu kez bir cruise gemisinde, elbette yine işlenen bir cinayeti çözmeye çalışıyor. Merak edilen isen, gemi yolculuğunu tamamlayıp limana varmadan, cinayetin sırrı çözülebilecek mi?

3. Cyrano
Burnunun büyüklüğüyle tanınmış bir silahşör olan Cyrano de Bergerac, gönlünü Roxane'a kaptırır. Ancak burnunun iriliğinden dolayı duyduğu utançtan aşkını ilan edemez. Cyrano'nun emrindeki silahşörlerden olan Christian da Roxane'a aşıktır.

4. Samaritan
Samaritan, yirmi yıl önce yapılan bir savaşın ardından yok olduğu düşünülen bir süper kahramanın aslında var olduğunu öğrenen bir gencin hikayesini konu ediyor.

5. Kesişme İyi Ki Varsın Eren
Kesişme; İyi ki Varsın Eren, Trabzon Maçka'da teröristlerle kahraman Mehmetçiğin çatışması sırasında hayatını kaybeden Eren Bülbül ve onu korumaya çalışırken şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikayesini konu ediyor.