11 Ocak 2022 Salı..
Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısı 1. birleşim 1. oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce yönetiminde gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen meclis toplantısında, gündem öncesi söz alan AKP meclis üyesi Orhan Durmuş, otobüs ve tramvay duraklarının kapalı olmadığını soğuk, yağmur ve kar gibi nedenlerle güneş ışınlarından dolayı insanların oturup beklerken rahatsızlık çektikleri yönünde vatandaşların talepleri var. Biz bu talepleri meclis aracılığı ile yetkililere iletiyoruz dedi.
Gündem maddelerine geçildi. İmar konuları ve bütçeyi ilgilendiren konular, CHP+AKP' gurupları tarafından verilen ortak önerge ile ilgili komisyonlara oy birliği ile gönderildi.
Görüşülen gündem maddeleri arasında 'Denetim Komisyonu Üyeliği' seçimi yapıldı. Denetim Komisyonuna; ( CHP) den, İbrahim Aslan, Hasan Ünal, Mustafa Önder, (AKP) 'den Orhan Durmuş, Özlem Yalçın gizli oy açık tasnif usulüne uygun yapılan seçimlerde denetim komisyonuna seçildiler. İlginç olanı Mustafa ÖNDER' e AKP'den gelen bir oy, '24' oy ile seçilmiş oldu.
*****
Büyükşehir Belediye Meclis'inin bir sonraki toplantısının 14 Ocak 2022 Ocak Cuma günü saat 17:00'da Necati Bey OPERA sanat merkezinde koronovirüs etkileri nedeniyle yapılmasına karar verildi.
2022 yılı Büyükşehir Belediye Meclisinin tatil ayının belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının yazısı okundu.CHP+AKP'nin ortak önergesi ile Ağustos ayı tatil ayı olarak oy birliği ile kabul edildi.
HAYDAR BAŞ İSMİNİN BULVARA VERİLMESİ GÜNDEM MADDESİNDE.
BTP lideri, Haydar Baş'ın tezi vardı. Merkez bankası para basıp halka dağıtsın. Bu hayalleri vardı. Seçmen buna inanmadı, seçimlerde partisine teveccüh etmedi. Sık sık devletin 'senyoraj' hakkından söz ederdi. Senyoraj devletin para basma hakkı demektir. İş, aş, Haydar Baş sloganı hoşa gidiyordu. Hayallerde kalsa da, arada sırada ismi gündeme gelince hatırlıyoruz
Gündemde maddesinde yer alan HAYDAR BAŞ isminin Aşağı Söğütönü' ndeki bir bulvara verilmesi, yapılan oylamada nitelikli çoğunluk olmadığından kabul edilmemiş sayıldı.
Bende anlamadım. Haydar Baş ismi nereden çıktı? Hani,Eskişehir'e çakılmış bir çivisimi varmış. Sonradan öğrendim ki; 4.eşi Bozanlı'ymış..İslami şartlara uygun. AKP çekimser oy verirken, sessiz kalırken, CHP kabul oyu verdi. CHP, Laik anlayışının getirdiği en büyük devrimlerden biri olan Medeni kanun ve tek eşlilik ilkesini görmezden gelerek 'evet' oyunu vermesi, bunu da işte çok önemli bir isim, Prof. Falan filan diye savunulması çok anlamlı gelmedi bana. Her profesör olanın Caddelere, Bulvarlara, isim vermeye kalkarsak vay bizim halimize! Ki; Nasıl bir Profesör 'TİTRİ' almış? onu da incelemek lazım.
Çok istiyorlarsa, o zaman gidin Alpu'da bir caddeye verin ismini kardeşim.
Daha önce komitede 'evet' diyen Mustafa ÜNAL görüş değiştirerek çekimser kaldı.
GÖZLERİMİN İÇİNE BAK!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin TRT canlı yayınında sunucunun, 'Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl?' sorusuna verdiği yanıt kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturmuştu..O gün bugün 'replik' oldu... Bakan Nebati merak edilen soruya, 'Rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde?' yanıtını verdi. İkili arasındaki bu diyalog kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
Eh! Gündem olmak böyle bir şey!
Bazen 'birileri gözlerime bak' diyebilir? Hatta, 'sende Allah korkusu' yok mu diyebilir? Ne diyelim. Elimizde detektör yok ki! Kimde 'ALLAH' korkusu var veya yok diye sorgulayabilelim!Mesela,gündeme öyle konular gelir ki? Altından kalkamazsınız?
Sende 'ALLAH KORKUSU' yok diyenlerin 'ALLAH' korkusu olmadan yapılan işleri gündeme getirili verilir..
Her yerde konuşulan TYP'liler meselesi. İŞKUR tarafından toplum yararına programlara kapsamında yüzlerce vatandaşı ilgilendiren konularla ilgili 'dosya' patlayıverir.
İşte burada 'ALLAH' korkusu devreye girer.
ALLAH korkusu olan, yerde yatan Somalı savunmasız madenciyi, işçiyi tekmeleyen birinin Türkiye başkonsolosluğunda ticaret ataşesi olmaması gerekir değil mi? Tekme atan danışmanın ödüllendirilmemesi gerekir değil mi?
Mesele 'ALLAH KORKUSU'.
*****
Ey insan!Mesleğin haddini bildirmek olmasın. Haddini bilmek olsun. Eğer birilerinin elini sıkıyorsak, gözlerine bakıyorsak, lütufta bulunduğumuzdandır. Haddini bilmek için insanın farkında olması lazım.
İlk önce kendisinin!.
****
Bilmek güzel şeydir. Hele haddini bilmek ise daha da güzeldir.(Sultan Abdülhamid).
Çalışan gazeteciler günümüzü kutlayan dostlarımıza teşekkür eder, aydınlık Türkiye'sinde kalemlerimizi kırmak isteyenlere karşı özgürlük mücadelemiz devam edecektir.