Temmuz ayı ilk toplantısındayım..
Sürekli meclisleri takip ederim. Odunpazarı önemli. Kazım Kurt'un kısa sayılabilecek bir zamanda önemli işlere imza atıyor..
Muhalefet belediyesi olmasına rağmen, engellemelere rağmen. Siyasetteki ustalığını uzmanlığını, eserleriyle gösteriyor.
Başarılı... Bunda yansıtıyor. Birlikte dolaştığımız zamanlar oluyor. Temmuz meclis toplantısında ilavelerle birlikte 11 gündem maddesi var..11 madde hariç diğerleri plan bütçe-hukuk ortak komisyonuna sevk ediliyor..
11. madde EUROCİTİES' E üyelik. AVRUPA ŞEHİRLER AĞINA Odunpazarı belediyesinin üye olunması maddesi. Başkan Kurt Dünya küçüldü. Kaynaşma yerellerde yoğunlaştı. Devletlerin kuramadığı ilişkileri belediyeler daha rahat kuruyor. Avrupa'da bu tarz belediyeler ağı çok yaygın. Oybirliği ile kabul ediliyor.
****
KURT önemli konulara değiniyor.
Murat Özcan sosyal medya ile önemli bir zaman ayırıyor olmalı ki, Odunpazarında çalışmadan maaş alan ve sosyal medyada ki haberi gündeme taşıyor.
Özcan, 'Mecliste elimden geldiğince belgeli konular üzerinde konuştuğum bilinir. Herhangi bir kesimden bu zamana kadar bize gelen birtakım dedikoduları buraya taşıyacak olsaydık buna çamur siyaseti derdik. Biz,belge üzerinden konuşmayı tercih ettik. Biz bazen sosyal medyada eleştiriye de saldırıya da maruz kalıyoruz. Trol hesapların içinde olduğu, saldırılara maruz kalıyoruz. Bunlar eleştiri değil saldırıdır. Bu belediyede vazifesi şoförlük, çaycılık, sekreterlik olan akrabaları dolu olan arkadaşların bizi 3 yıldır taciz edecek şekilde paylaşım yapmaları siyaset değil. Burada maaşlı olarak alınan kişilerin o işlerin başında olmasını tavsiye ediyoruz' dedi.
CHP belediye başkan yardımcısı Emre Genç cevabı veriyor.., 'Personellerimiz 7/24 esasıyla halkının menfaati uğruna çalışıyor. Personellerimiz, bankamatiğe gidip maaşını almamıştır. Bu Ak Partili belediyelerde oluyordur. Siyaset yapıyorsanız eleştirilere açık olmanız lazım. Biz de eleştirilere maruz kalıyoruz. Karşılıklı anlayış bunu gerektirir. Biz yazılanları beğenmedik diye savcılığa başvurmadık. Belki bir kelime hatası olmuştur ya da fevri bir davranış olmuştur. Kendisi bu konuya açıklık getirecektir' ?
****
Sahi bu dosyalar açılırsa, emin olun İstanbul başta olmak üzere kimlere? Makam araçları tahsis edildiğine, kimlerden araçların kiralandığına, kişilere özel imar tadilatları yapıldığına kadar, hatta kurye hesaplarına, Ali Baş'ın yazdığı gibi Sakallı döneminde başkanın haberi olmadan çuvalla para çıkaran % 15 aslanım bürokrata kadar uzar gider... Altından kalkamazsınız!
Özcan'ın belgeleri kamuoyu ile paylaşması gerekmiyor mu?
Dedikoduları buraya taşıyacak olsaydık buna çamur siyaseti derdik diyor ama, dedikoduları taşımış olmuyor mu?
Mantık?
Muhalefet yapmak onun en demokratik hakkı. Amma ve lakin çıkacaksın tak tak tak gerçekleri de açıklayacaksın?
Sonrası?
AK Partide yıldızı parlatılmaya çalışan Murat Özcan'ın profesyonel bir trolü gündeme taşıması ne anlama geliyor? Al başkanım sana pas attım değerlendir.
Kurt değerlendirmez mi? Aradığı da bu.
Vay anam vay vay!.
****
Daha öncede yazmıştım. AK Parti de önder olmak isteyenler, politika yapma tekniklerini bilmiyor. Sürekli aynı hataları tekrarlıyorlar. Kurt'a verilen her pas, KURT'un hanesine olumlu puan olarak yazıyor. Pası alan Kurt röveşata ile on sekizin içinde 90'dan takıyor.
Ters köşe.
KURT elini güçlendiriyor. KURT şimdilerde yaptığı hizmet ve eserleriyle göz dolduruyor. Takdir ediliyor.
****
Birde, diyorlar ki beni yazmıyorsunuz? Veya sıkıyorsa yazsana. Kardeşim ben sizler misket oynarken sahadaydım. Bizim içtiğimizde, yediğimizde, sevdiğimizde sevdamızda Eskişehirliyiz. Hani derler ya bilgim kadar ruhunu bilirim bu kentin.
Yahu daha ne yazalım. Anadolu -Yenigün - Sonhaberde aynen yazılıyor. Daha ne yapsınlar!. TV Çekimleri yapılıyor canlı olarak veriliyor, daha ne yapsınlar!
Laf mı bu?
****
Sonradan botokslu siyasetçiler gibi, yazar-çizer takımı gibi olmadı ki. Hatta sağ olsun, Dündar Ünlü arşivimi bulmuş yıl 1995' den bir haberi ve yazımı paylaştı benimle. Bende bile yoktu.
Düşünün. Adım adım gezmişim bu kentin sokaklarını.
Davula vurunca dümbüldeklerden ses çıkaranlara bakın siz!
Eeee diyorlar ki, AKP'yi eleştiriyorsun? Eleştirmeyecek miyiz? Tabiiki eleştireceğiz. Ağzımıza bant mı çekeceğiz. Kalemimiz kiralık değil ki?
CHP'yi de eleştiriyorum.
Çarkçı başlarını da eleştiriyorum. Kalemim açık arttırmaya da çıkmadı. Ben böyle gazeteciyim-köşe yazarıyım... Varsa,sepetinizde pamuğunuz sizde yazarsınız? Dilimizi mi bağlayacağız. Kamuoyunda açıkladıklarınız yazılır. Haber yapılır. Siz herhalde,yandaşlık gazeteci-trol yazar arıyorsunuz.
Ben de öyle 'bir tiniyet' de yok. Selamsız bandosu şefi de değiliz. Bilmem anlatabildik mi?
Özel konuşmalarda yazılmamak kaydıyla not düşülenler, konuşulanlar yazılmaz.
Eğer yazan varsa etik kuralları çiğnemiş demektir. Bizim öyle bir meşrebimiz yok.
****
ESGROUP Muhabiri Meltem Karakaş bu konuda uzman muhabir... Helal olsun. Her mecliste, panellerde sempozyumlarda onu görüyorum. Tabiiki, ES TV kameraları canlı yayımlıyor.
Hiç şüphesiz kamuoyunu aydınlatma yönünde önemli bir rol oynuyor. Vatandaş bu haberler veya canlı yayınlardan gelişmeleri takip ediyor.
Meltem'i alkışlıyorum.
Bu işler öyle boyacı küpü değil. Daldır çıkart, gazetesi yayım kuruluşu da değil..
Mecliste gündem bitince gündem dışı konuşmalar daha ilgi çekiyor.Dili şişenlerin yaptıkları konuşmalar daha ilginç oluyor...
BİR TANE AK -TROL VAR..
Bunu Başkan Kazım KURT biliyor. Yapıştırıyor cevabı..
Bakın ne diyor?
'Bütün Türkiye'nin tanıdığı, o da AK-trol. Bunu kendi içinizde arayın. 200 bin kişiyi idare ettiğini söyleyen bir kardeşimiz bizde çalışıyor. Böyle biri sizde çalışsaydı çalışmayı bırak Türkiye sınırlarının dışına çıkarırdınız. Biz bu kadar demokratız. Hala çalışıyor ve hala diyor ki, '200 bin kişiyi idare ediyorum. Reisi 2023'te seçtirmek için ne uydurulması gerekiyorsa yapıyoruz' diyor' !
KURT'un meclisinde ileri demokrasi olunca sözler kesilmeden konuşuluyor.
Hadi bakalım AK partiler sizlerin genişletilmiş danışma kurullarında biriniz konuşsun, eleştirsin de görelim?
Buna verilecek yanıt? Ah bu bozuk düzen ah!. AK trollü ileri demokrasi... Ne güzel itiraf etmiş. Ne uydurulması gerekiyorsa onu yaparız!
Aklıma pudra şekerli demokrasi geldi.
Selamün aleyküm.
Fetö borsasından başlarsak Reza Zarrap'tan çıkmamız lazım? Binlerce örnek var..
Kimler kimlerle beraber...
*****
AK Parti'nin ekonomiyi bitirdi...20 yıldır iktidarsınız. Sorunları çözemiyorsunuz.. Bundan sonra, 2030'un, 2053'ün randevusunu vermeyin kimseye. Çözemezsiniz' dedi.
Ah!Başkanım ah! Sıyırmak politikanın şanındandır..
Nasıl olsa ne yalan söylersek yiyiyorlar. Devrin değiştiğini görmek istemiyorlar. Çünkü halktan kopmuşlar.
İnşallah, deseydiniz.
2023'den başlayıp 3043' e kadar yolu var. Atmakta palavra sıkmakla sınır yok. Nasıl olsa kadrolu troller var. Efendime söyleyeyim bu konuda ak troller pek mahir. Maşallah.
Artık bülbül ötmüyor. Gül kokan penceremde. Telefondaki ses te ibibikler öter ötmez sandıktayım diyor...
Hem müslüman, hem muhafazakar, hem de mütedeyyin. Yeni metaverse siyasal İslamcılık böyle bir şey demek ki...
Yalan söyle. Küfür et, hakaret et. Hak çiğne. Adaletsizlik yap.
Doğruyu söyleyeni içeri tık.
İktidara giden her yol mubah. Atış serbest.
****
Devamı yarın..