Siyaset arenasında bunları hep gördük.Şurası çok açık.Etik değerler aşınmaya yüz tutmuş. Kimler kimlerle el ele.
Tartışılan belediye meclis üyesi... AK Partide, Belediye Meclis üyelikleri yerleştirme sınavı olmadığına göre meclis üyelikleri nasıl belirleniyor?
'Al takke ver külah misali'!
Zira Meclis Üyeliği gerçekten bir kamu görevi niteliğinde. Halkın oyları ile seçiliyorsunuz ve şehrin sorunları ile ilgili önemli kararlar veriyorsunuz.
Peki, Belediye Meclis Üyeleri adayları belirlemede belirli 'kriterler' var mı sorusu neden sorulmuyor?
Çünkü yok.
AK PARTİ eski kuruluş dönemindeki AK Parti değil.
Parti içinde güç odaklarının savaşları var.
Dürüst, liyakatli,millete faydalı olacak insanlar yok mu? Elbette var.
Bunu deneyimlerimle biliyorum.
Belediye Meclis Üyeliğini, sadece rozet takmak için yapanlar var. Meclis üyeliği bir gelir kapısı değil. Çoğu, cebinden önemli harcamalar yapıyor. Eşin, dostunda bir şey zannediyor meclis üyeliğini.
Bir de rozet takma hayalleri olanlar var.
Çoğu, zaman niteliksiz ve birikimsiz insanlar listelerde yer alıyorlar. Bunlar özellikle tercih ediliyorlar.
Tabii burada hemen vurgulamalıyım ki, nitelikli ve birikimli üyelerde yok değil. Onları tenzih ederim.
Nitelikli üyeler, belirgin olarak, göze çarpmaktadır. Hem birikimli, hem de nitelikli Belediye Meclis Üyelikleri listelerin ilk sıralarında yer almışlar.
Onun için çok başarılılar.
Çünkü teknik direktör, Yılmaz Büyükerşen.

AK PARTİDEKİ SİLÜETLER.
AK Partide ise, durum çok farklı.
Orada,'oynar başlıklı güç merkezleri' olduğu için pek başarılı tercihte bulunamıyorlar. Öyleki, 2002' den beri bakıldığında, bir kaçını bir kenara koyarsak bu durum açıkça göze çarpmakta.
Baba yiğitlerin listelerde söz sahibi olması bir 'prestij' meselesi.

KAVGA, AK PARTİDE BÖYLE BAŞLADI...
AK Parti teknik, analitik siyaset yapmayı bilmiyor onun için sürekli Eskişehir'de seçim kaybediyorlar.
Ak Parti'liler diyorlar ki; İlm-i siyaset Yılmaz Şahin'den sorulur. Her dönemde yönetimlerde yer alır ve söz sahibi olur. Parti içinde 'oyunu' o kurar ve uygular.

AK PARTİ' DE MECLİS ÜYELİKLERİ NASIL TESPİT EDİLDİ?
FLASHBACK!
29 Mart seçim öncesine gidelim.
Parti binasında, 29 Mart yerel seçimleri meclis üyeleri belirleme komisyon toplantısı yapılıyor.
Genel merkez yöneticilerinden. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya milletvekili Leyla Şahin Usta, Kütahya milletvekili, Ceyda Çetin genel merkez Kadın kolları başkan yardımcısı.
Belediye Meclis Üyelerini belirlemek için geliyorlar.
İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hasan Tuç, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, İL kadın kolu başkanı Özlem Yalçın, il gençlik kolu başkanı Fatih Özata'nın katılımları ile toplantı yapılıyor.

TARTIŞMA ÇIKIYOR.
Sıra, Tepebaşı Belediye Meclisi Üyeleri belirlemelerine geliyor. Elbette Hasan TUÇ' un önerileri olacak, kendi takımını kurmak isteyecek. Bu, en doğal hakkı. Takımın başarısı adaylara bağlı. HasanTuç, bölgeyi avucun içi gibi bilen ve kamuoyunda karşılığı olan isimleri listesinde görmek istemesi, tercih etmesi doğal.
Hasan TUÇ,AK PARTİ' nin kuruculuk döneminde 'efsane' ilçe başkanlığı yapmış önemli bir isim. 2004 yerel seçimlerinde Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanlıklarını AK Partiye kazandırarak imzasını atmış.
Onun için AK Parti tabanında sevilip sayılıyor.
Bunu bütün AK Partili kamuoyu biliyor. Önerdiği isimler var. Aslında takım kurma hakkı Belediye Başkanların olmalı. Çünkü siyasal olarak en önde onlar geliyor... Gel gör ki, AK Partide işler böyle olmuyor. İşte, Tepebaşı Meclis Üyelerini belirleme toplantısında isimler üzerinde çok büyük tartışmalar çıkıyor.
Hasan TUÇ' un önerdiği isim listesindeki İbrahim ATICI, Ayşe Fert Dökmeci, Gülay Güneş isimleri üzerinde tartışmalar yaşanıyor.Gülay Güneş ismi, listeden çıkartılıyor. Özlem Yalçın'ın önerdiği Meliha Çelik konuluyor. Meliha Çelik kısa zamanda teşkilatlarda yükselen bir isim.
AK Partide hiçbir etkinliğe katılmadan sadece, Özlem Yalçın'ın kankası olarak biliniyor. Özlem Yalçın'ın yönetiminde bulunmuş.
Mustafa Dündar ÜNLÜ' nün, yönetiminde de görev almış..
Meliha Çelik konulmasının yanlışlığını BurhanSakallı ve HasanTUÇ ile İl başkanı Zihni Çalışkan karşı çıkıyor. Ancak güçleri yetmiyor.

AK PARTİDE, PANDORANIN KUTUSU AÇILIYOR
Bu günlerde, perde arkasında dolaşıma sokulan bir soru var? Özlem Yalçın'ın arkasındaki kim var? Bu sorunun yanıtını AK Parti kamuoyu ezbere biliyor.
Bu operasyonda Kütahya milletvekili Ceyda Çetin, Özlem Yalçın, Yılmaz Şahin içeriden, dışarıdan da milletvekiline baskı yapıyorlar. Ancak, uzlaşma sağlanamıyor. Uzlaşma olmayınca konu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya milletvekili 'Leyla Şahin' tarafından Cumhur Reis'e iletiliyor.
Sonuçta, ÖZLEM Yalçın, Odunpazarı Belediye meclis üyesi listesinde ilk sıralarda yer alarak, hem Odunpazarı hem de Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçiliyor.
AK Partide, dedikodu üretim merkezlerinde bunlar konuşuluyor. Hedefteki isimler Özlem Yalçın ve Yılmaz Şahin üzerinde yoğunlaşıyor.
Neymiş efendim istifa edenler 'kurmaymış'! Breh,breh..demek ki AKP'nin bilemediğimiz bir kurmaylık sınavı varmış..
Şimdi bu yanlış tercihlerin, hesabını kimler verecek? Muhakkak vermeli yüksek sesle dillendiriliyor.
Geçmişin hesabını şimdi mi soracaklar. Partide, derin sessizlik hakim. Çokta önemseniş değil. Kamu oyununda hiç umurunda değil.. Baksanıza gidenler mutlu. Demokrasiye kavuştular.
Elbette, bunu hesabı verilmeli ama kim verecek? İşimiz, bize aktarılan kulislerdeki konuşmaları izin alarak yazmak!
Diyorlar ki; Özlem Yalçın kimleri harcamamış ki! Onu en iyi 'AK Partililer' bilir diyelim. Çünkü benim kapsama alanımın dışındaki konu...
Bu durum konusunda acaba ne düşünüyor? AK Partinin 'akil' insanları bunun böyle olacağını önceden biliyorlardı. İkaz da etmişler ama demek ki sözleri geçmemiş.. Gelinen bu durumda AK Parti bunun hesabını sormazsa daha vahim durumlarla karşılaşır diyorlar.
Halk deyimiyle, 'çadır' çoktan karışmış. Kokusu yeni çıkıyor!