Eskişehir çok canlı bir şehir olmaya başladı. Odunpazarı bölgesi Tarihi kimliğe ile daha da canlılık veriyor.
Bölge zaten ilgi alanı haline gelmiş durumda.Hayata geçirilen birbirinden değerli projeler ile bölgeyi turizm açısından çekim merkezi haline gelmiş. Özellikle yerli ve yabancı turist sayısındaki artış ile şehrimize gelen turlar nedeniyle de yaşanan araç ve yaya trafiği bölgede trafik düzenlemesi yapılmış. Caddenin araç trafiğine kapatılması bölgeyi rahatlatmış biraz.
Fakat sürdürülebilir mi?

Bilmiyorum.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 6'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali', kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı.
Odunpazarı Meydanında halk oyunları gösterileri ile açılış başladı. Festivalde sanatçılar çalışmalarına başladılar.
Açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Büyükşehir belediye meclis üyesi Hasan Ünal, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, CHP İl Başkanı Recep Taşel, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Erdal Çakıcıer, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SANATI VE AHŞAP İÇ İÇE
Başkan kurt konuşmasında 'Bugün 6'ncısını düzenlediğimiz Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimiz artık geleneksel hale geldi. 1 hafta boyunca hem ağacı hem ahşabı hem de sanatı birlikte değerlendireceğiz.
Çeşitli etkinliklerle festivalimizi süsleyeceğiz. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan eserler Kurşunlu Külliyesi içerisinde bulunan Ahşap Eserler müzemizde sergileniyor.
Ahşap Eserler Müzemiz geçen yıl 500 bin civarında vatandaş tarafından ziyaret edildi. Eskişehir, kültürü ve sanatı öne çıkaran bu konuda da ciddi çalışmalar yapan bir şehir olarak Türkiye gündemine oturdu.
Odunpazarı Tarihi bölgede şuanda müze sayısı 13, bunların içinde Eskişehir Ticaret Odası'nın müzesi, özel sektör kuruluşlarının müzeleri, Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyelerinin müzeleri bulunuyor. Bu müzelere yenilerini de ekleyerek Odunpazarını turizmde daha etkin bir noktaya taşımayı hedefliyoruz' dedi.

Turizm bölgesi haline gelmesinde Büyükşehir ve Odunpazarı belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarının etkisi var.
Zira, bütün müzeler bu bölgede.

Kazım Kurt, Jale Nur Süllü, Figen Kahya, Metin Güler, Ali Eldem, Recep Taşel, Rahmi Çınar, Erdal Çakıcıer ile birlikte stantları gezdik. Ustaların yaptığı çalışmaları izledik.
Bir stantın önünde durduk. Başkan Kurt'un dikkatini çekmiş. Bizim de dikkatimizi çekti. Tıpkı kare biçimde bir tahtadan yapılmış sanduka. Usta üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Sanduka çivisiz. Geçme-kakma tekniği ile yapılıyor..
Fakat karşıdan bakılınca seçim sandığına benziyor. Üzerinde bir desen..yakından bakılınca CHP'nin iktidarına özlem var.
Başkan KURT yahu bu seçim sandığına benziyor? Yani CHP iktidar olacak metaforunu usta sanatıyla ahşaba yansıtmak istemiş. Usta elinde teknik aletleri ile ince işçiliğine devam ediyor. Kolay gelsin dedik.

Vatandaş ilgiliydi. Başkan Kurt'un kurduğu samimi iletişim sevilmesine neden oluyor. Onları kıramıyor. Çocuklarla ilgileniyor. Fotoğraf çekelim taleplerini geri çevirmiyor.
Kimseyi kırmıyor.

Çay bahçesinde birlikte çay ikramında bulundu. Güzel bir sohbetti. Vatandaşı dinledi.
Odunpazarı sanki modern dünya ile geçmişe uzanan bir köprü gibi duruyor. Havası bir başka.
Gözle görülür bir canlılık var. İmitasyon değil. Cadde üzerindeki sekiz katlı binalar olmasa Odunpazarı'nın görsel özelliği daha da açılacak..
Tabii para işi.
Yenikent kapalı pazar yeri ve kültür merkezinin ihale sürecini anlattı. Dünkü yazımda belirtmiştim. Bir vizyon projesi. Hedef 29 ekim 2023..Cumhuriyetimizin 100.yılında açılış töreni yapılacak..
Proje örnek bir proje olacak.
Siyasi konular üzerinde değerlendirmelerde bulunduk. Başkan iller bankasında toplantıları olduğunu belirterek izin istedi.
Eeee 'eser' siyaseti yapmak kolay mı? Kimisi palavralar üzerine, masal anlatarak politika yapıyor. Kurt projeleri yaparak, eser üreterek politika yapıyor.
Aradaki anlamlı fark bu?
Jale hanım kadınların arasına dalmış politika yapıyordu.