Yaklaşık 4 ay önce Gökmeydan mahallesinde bulunan bir ızgaracıdan köfte, tavuk ve et çalan hırsızlar güvenlik kameralarına yansımıştı. Sabaha karşı dükkanın camını kırarak içeriye giren şahıslar, rahat tavırlarla etleri poşetleyerek çalmıştı. Aylar sonra aynı dükkana hırsızlık teşebbüsünde bulunan şahıslar, bu kez işletme sahibinin dikkati sayesinde fark edildi. Kamera açısında bir değişiklik olduğunu anlayan işletme sahibi Ahmet Yüksel, kayıtları izleyince birkaç gün önce sokaktan geçen 4 kişinin dükkana girmeye çalıştığını gördü. Kayıtlara, yaşları bilinmeyen 4 kişinin önce etrafı kontrol ettikten sonra camı zorladığı yansıdı. Daha sonra şahıslardan biri kamerayı fark edince, zıplayarak açısını bozmaya çalıştı. Bu sefer camı açmayı başaramayan şahıslar, sakin adımlarla kameranın görüş açısından çıkarak kayıplara karıştı.

MAHALLELİ İSYANDA
Öte yandan olayın yaşandığı gece aynı mahallede bulunan bir kırtasiyede de hırsızlık oldu. İddialara göre, 4-5 kişilik bir grup dükkanın kapısındaki kilidi kırarak içeri girdi. Dükkan sahibi Hayati Arslanoğlu, giriş kısmında bulunan sakız makinasının kırılarak içindeki paraların alındığını anladı. Bazı ürünlerin de eksik olduğunu fark eden Arslanoğlu, dükkanında kamera olmamasından dolayı çevredeki kameraların kayıtlarını izleyince, ellerinde cips ve meşrubatlarla kaçan şahısları gördü. İki hırsızlık olayındaki şahısların benzediğini ve aynı kişiler olduğunu düşünen işletme sahipleri, sorumluların bir an önce bulunmasını istiyor.

ÖNLEM ALINMALI
Aylar önce işletmesinden et çalındıktan sonra gerekli önlemleri aldığını söyleyen Ahmet Yüksel, bu kez hırsızların başarısız olduğunu belirtti. Kamera açısının değişiğini fark ettikten sonra görüntüleri izleyince şaşırdığını anlatan Yüksek, 'Aslında bunları yapanlar çoluk çocuk, bir caydırıcılık yok. Bunlara büyük bir ceza verseler hayatta bir daha yapamazlar' dedi.

AYNI KİŞİLER OLABİLİR
Gökmeydan mahallesinde uzun süredir kırtasiye işletmeciliği yapan Hayati Arslanoğlu, iki olaydaki şahısların aynı kişiler olabileceğini tahmin ediyor. Izgaracının camını açamayan şahısların kendi dükkanına girmiş olabileceğini iddia eden Arslanoğlu, 'Karşıdaki okulun kamera kayıtlarından izledim, gördüğüm kadarıyla 4-5 kişiler. Aynı gün yakınlardaki ızgaracı dükkanına da girmeye çalıştıklarını duydum, bana göre aynı kişilere benziyorlar çünkü birinin üzerindeki mont gece parlayanlardan, o şahıs belli ediyor. Oraya da 4-5 kişi girmeye çalışmış, bizimkilerde öyle. Hemen hemen aynı yaşlardalar, aynı kişiler olabilir' ifadelerini kullandı. İHA