Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni umutlarla, heyecanlarla 2022 yılına girdik. Tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

'Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz'
Enflasyon yüzde 36 olarak açıklandı. Vatandaşlarımızın böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmasından dolayı üzgünüz. Enflasyon oranının bu derece yüksek çıkmasında döviz kurundaki dalgalanmaların etkisinin olduğunu biliyoruz. Ülkemizde, yüzde 6'lara kadar indirdiğimiz enflasyonun boynunu kırarak en kısa sürede tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık.

Memur zammı yüzde 30,5 oldu
Memur maaşlarında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Ocak ayındaki yüzde 5'lik dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artışını yüzde 30,5'e çıkarttık.

'Hiçbir emeklimiz 2500 TL'nin altında maaş almayacak'
Emeklilerimize düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir altı sınır belirledik. Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Hiçbir emeklimiz 2500 TL'nin altında maaş almayacak.

'Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz'
Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Öğretmen başına 93,4 saatlik eğitimle son 5 yılın en yüksek seviyesini yakaladık. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktığında çok büyük bir adımı atmış olacağız.' ifadelerini kullandı.