Mikrofonlarımıza konuşan Muhtar Ömer Saraçlar, en büyük sıkıntılarının metruk binalar olduğunu ve metruk binalardan dolayı güvenlik sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti. Saraçlar, 'Metruk binaların temizlenmesini, imara açılması ve Dede Mahallesi'nin biraz daha güzelleştirilmesini istiyoruz' dedi.

İMAR AÇILMASINI İSTİYORUZ
Mahallenin en büyük sıkıntısı metruk binalar olduğunu vurgulayan Saraçlar, 'Burada daha öncesinde ikamet edip buradan taşınmış kişiler evlerini harabe bir şekilde burada bırakıyorlar. Bu evler yıkılmaya yüz tutuyor ve bakımı olmadığından yıkılıyor. Mahallemizde çok sayıda sit alanı olduğu için imara açılamıyor. İmara açılan yerler var. Mesela birinci sokak açılıyor, ikinci sokak imara açılmıyor. Vergi kat sayısı imar açılan yerlerde dört ama diğer yerlere de sit alanı olduğu için ne müteahhit gelebiliyor ne de başkası bir yatırım yapabiliyor' dedi.

ULAŞIM SIKINTISI YARATTI
Saraçlar, vatandaşların kapanan Kemal Zeytinoğlu Caddesi'nin açılmasını talep ettiklerini ifade etti. Saraçlar, 'Mahallemizin yaş ortalaması 65 yaş üstü. Çok fazla gencimiz yok. Genellikle yaşlı bir kesimiz. O yüzden vatandaşın en büyük talebi kapanan caddenin açılması yönünde. Vatandaşlar 65 yaş üstü olduğu için merkeze inerken zorlanıyor. Önceden minibüsler buraya çıkıyordu ama kapanınca minibüslerden dolayı çok büyük sıkıntı yaşamaya başladık' diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE ÇOK
Dede mahallesinde yaklaşık elli hanenin çok zor durumda olduğunu söyleyen Saraçlar, 'İhtiyaç sahibi ailemiz çok. Bunların da tabi ki talepleri oluyor. Kömür, odun, fatura, ev kirası, çocuk bezi ve mama gibi taleplerde bulunuyorlar genelde. Ama bu taleplere elimizden geldiğince hayırseverlerimiz sayesinde hemen hemen hepsine çözüm bulmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerini özenle seçmeye çalışıp ihtiyaçlarını gidermek için çabalıyoruz' diye konuştu.

MARKET BİLE YOK
Mahallede alışveriş yapmak için market dahi olmadığını vurgulayan Saraçlar, 'Bizim mahallemiz biraz daha kıyı kesimde kaldığı için sağlık ocağı, PTT, ATM gibi hizmetler yok. Sadece bir tane camii var. Bir zamanlar marketimiz vardı ama ne yazık ki kapandı. Şu anda insanlar mahallede ekmek bile alamıyor. Burada ne market ne de pazar var. En azından bir marketimiz ya da belediye ekmek büfesi olsa çok güzel olacak. Çünkü mahallemizdeki insanların geçim kaynakları belli olduğu için ekmeği ne kadar ucuza alırsak o kadar kardır görüşüyle bakıyorlar' ifadelerini kullandı.

MAHALLEDE HIRSIZLIK ÇOK
Hırsızlık vakalarının çok fazla gerçekleştiğini vurgulayan Saraçlar, 'Metruk binaların çok olmasından dolayı güvenliğin çok olduğunu düşünmüyorum çünkü o binalarda her türlü şey oluyor. Çocuklarımız sokaklarda oynuyor ve binalar başıboş olduğu için güvenliğin pek anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Mahallemizde aşırı derecede hırsızlık vakaları oluyor. Dışarıdan gelen vatandaşlar ve yabancı uyruklu vatandaşlar boş evleri görüp geliyorlar. Ya demirleri çalıyorlar ya da kapıları' dedi. HM