BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Parti olarak hükümetin terörle mücadelede sonuna kadar yanında olduklarını vurgulayan Destici, devlete enflasyonla mücadelede hamlelerinde de destek verdi. Öğretmenlerin mesleklerinde hak kaybına uğradığını belirten Destici, 'Ben bugün yeni göreve başlayan bir öğretmenin maaşının asgari 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyorum' dedi.

BBP'NİN ESKİŞEHİR'DE POTANSİYELİ YÜKSEK
BBP'nin Eskişehir'de yüksek potansiyele sahip olduğunu söyleyen Destici, 'Şu anda mevcut İl Başkanımız, Merkez Karar Üyemiz, Kadın Kolları Başkanımız, Alperen Ocakları İl Başkanımız, diğer il yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız, ilçe yöneticilerimiz, her bir üyemize çok iş düşmektedir. Hem kendilerine teşekkür ediyorum hem de bu çalışmalarının daha da arttırılması gerektiğini hedeflediğimiz başarıyı elde etmek için daha çok gayret etmemiz gerektiğini, daha çok çalışmamız gerektiğini, daha çok sahada olmamız gerektiğini, daha çok vatandaşla iç içe olmamız gerektiğini de bir kere daha ifade ediyorum' şeklinde konuştu.

CHP BELEDİYELERİ ENAG'A GÖRE ZAM VERSİN
Muhalefetin TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını doğru bulmamasını eleştiren Destici, 'Ben de diyorum ki; Ey CHP ya da onun peşine takılanlar! Siz ENAG'ın enflasyon rakamlarına inanıyorsanız o zaman İzmir Belediyesi'nde en yakın açıkladığı oranlara göre zam yapılır. Ankara Belediyesi'nde, İstanbul Belediyesi'nde, bizim Eskişehir Belediyesi'nde madem sizin inandığınız ENAG o zaman en az kaç açıkladı? Yüzde yüz yetmiş mi? Siz ona göre zam verin hadi. Hadi buyurun bakalım. Niye TÜİK'e göre veriyorsunuz?' ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLE MERKEZİ YÖNETİM UYUMSUZ
Ankara'da Eskişehir için güç birliği olmaması eleştirilerini yanıtlayan Destici, 'Biz zaten yapıyoruz. Mesela en son biliyorsunuz havaalanı meselesinde hep birlikte hareket ettik. Buna benzer bütün meselelerde yani Eskişehir'i ilgilendiren bütün meselelerde ben şahsım ve partimiz elini taşın altına koymuştur. Bundan sonra da koyacaktır. Burada problem nedir diye söylerseniz burada problem şudur; Tabii yerel yönetimle merkezi yönetim arasındaki uyumsuzluk. Bana göre Eskişehir'e olumsuz olarak yansıyor diyebiliriz. Burada herkesin daha uyumlu hareket etmesi lazım ve Eskişehir'i önceleyerek hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum' dedi.

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşan Destici, 'Ben Kemal Bey'in kesin aday olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı kesinlikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ben bundan bir geri adım atmayacağımı düşünüyorum. Kemal Bey'in hakkı mıdır? Sonuna kadar da hakkı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem o masanın ya da o yedili ittifakının en büyük partisinin genel başkanıdır hem de o ittifakın oluşması için, hem masa için çok büyük gayret göstermiş, özveriyse özveride bulunmuş. Hatta kimsenin gösteremeyeceği özveriyi göstermiş bir anlayışla bugüne kadar bu masayı taşımıştır. Yani masa bugüne kadar dağılmamışsa bunda da yine Kemal Bey'in çabası, gayreti büyüktür. Onun için ben Kemal Bey'in adaylığının da hakkı ve Millet İttifakı açısından da hakkaniyetli bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Ama bunu masanın içindeki bazı siyasi partilerin, genel başkanların kabul etmediğini de farklı gerekçelerle biliyoruz. Farklı aday arayışları olduğunu düşünüyoruz. CHP'yi ve Kemal Bey'i farklı bir adaya ikna etme konusunda çabaları olduğunu da görüyoruz' ifadelerini kullandı. HM