Parti binasında yaptığı basın toplantısında konuşan Sayın, 6 yaşında istismara maruz bırakılan kız çocuğuna gerekli hassasiyetin gösterilmediğini ifade etti.

SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇEMİYORLAR
6 yaşında evlendirilen ve istismara maruz bırakılan kız çocuğuna dair açıklama yapan Sayın, 'Ak Parti'nin buna karşı bazı konularda hassasiyet gösterdiklerini söylemelerine rağmen buna sessiz kalmalarını anlamıyorum. Çok ciddi ve en büyük tepkiyi de Ak Parti'den bekliyoruz. Bunun önüne geçilmesi lazım.Ben Hal Camii'deki hassasiyeti 6 yaşında gelin edilen bir çocuk için bile aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyorum. Sanırım bin kişi toplanmış. Keşke açıklamada toplanan o bin kişi 6 yaşındaki çocuk içinde toplanabilse.O bin kişiden kaçı orada namaz kıldı merak ediyorum. Eğer Hal Camii yıkılacaksa, ki konunun muhatapları öyle bir şey yok diyor. Eğer yıkım varsa onun içinde hep beraber çıkalım. Ama aynı samimiyeti 6 yaşındaki çocuk içinde gösterelim. Ama Ak Parti samimiyet testinden geçemiyor' dedi.

BİZ EVET DİYECEĞİZ
Başörtüsüne dair anayasa değişikliğinin meclise sunulması hakkındaki görüşlerini dile getiren Sayın, 'Bunun referanduma taşınmasını ben çok doğru bulmuyorum. Ama referanduma da gidilse, meclisten de çıksa biz Gelecek Partisi olarak buna evet vereceğiz. Ama bunun tek madde olarak gelmesini istiyoruz. Ya da başka maddeler varsa bunu bölsünler ve vatandaş madde madde onaylasın. Buna karşı çıkacak herhangi bir parti yok. Öneriyi getiren zaten CHP'ydi. Meclise götürsünler, meclisten 400 çoğunlukla çıksınlar. Ekonomik sıkıntının olduğu bu dönemde ülkeyi ekstra bir referandum maliyetinden kurtarmış olurlar. Ben bunun seçim malzemesi olacağını düşünüyorum' diye konuştu. HM